AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Polmo

Polmostrow név alatt Lengyelországban 1952 óta működik autó- és motorkerékpár alkatrészek forgalmazásával foglalkozó vállalkozás. Eredeti neve Egyesült Autóipari Egyesülés Polmo volt.

A Polmo túlélte a rendszerváltást

A szocialista Polmo helyén jött létre a név továbbvitelével az Autógyártók Polmo Egyesülete. Ez a szervezet a sokszínű lengyel autóipar résztvevőinek egyfajta érdekvédelmi szövetségeként él tovább. A Polmo név azonban úgy is reneszánszát éli, hogy az egykori szocialista autóipar számos nagyvállalata az ország szinte minden sarkában a privatizáció után is megőrizte a Polmo nevet és így a Polmo, valamint az adott városnév együtt (Pl.: Polmo Gniezno, vagy Polmo Łomianki) több tucat lengyel autóipari vállalkozás megnevezése maradt.

 

Keresse meg autójához megfelelő Polmo motorkerékpár és autóalkatrészeket:

A Polmo az autóipari minőséget jelenti a lengyeleknél

Ezek a vállalatok elődeik tevékenységét korszerűbb, privát vállalkozási formában, vagy esetenként külföldi tulajdonban folytatják. Az egykori szakembergárdára építve, a megújított technológiákkal főleg utángyártott alkatrészeket, saját fejlesztésű autóelemeket állítanak elő, vagy a Lengyelországban megtelepedett világmárkák összeszerelő üzemei beszállítóiként funkcionálnak. Így azt lehet mondani, hogy a Polmo márkanév a lengyel termékek esetében egyfajta minőségi bizonyítványt jelent, arra lehet számítani, hogy szolid kivitelezésű és kedvező árú alkatrészekkel kerülünk szembe.

 

Legnépszerűbb Polmostrow alkatrészek webáruházunkban:

  • Hátsó dob
  • Középső dob