AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Önjáró taxik Szingapúrban - legyőzték az Ubert

NuTonomy néven elindult a világ első önjáró taxi szolgáltatása az ázsiai városállamban. Nincs sofőr, ezért ez egy gazdaságosabb megoldás, ráadásul az biztos, hogy a robot nem hiéna, nem csap be.

Beelőzték az Ubert

 

Amikor az Uber augusztus 18-án bejelentette, hogy a hónap végén elkezdi az önjáró taxik használatát Pittsburgh-ben, a szakértők sem akarták nekik elhinni, hogy ez ilyen hamar lehetséges lesz. Erre most egy szingapúri kis cég megelőzte a hatalmas multit és elsőként indította el ezt a forradalmi szolgáltatást. Már nem csak kísérleteznek, hanem igazi utasokat szolgálnak ki egy szingapúri iroda parkban. Persze - ahogy az Uber is tervezi - biztonsági okokból az egyik utasnak a sofőr ülésbe kell ülnie és szükség esetén közbeavatkoznia, ráadásul a szolgáltatás egyelőre csak egy körülhatárolt területen belül vehető igénybe.

 

NuTonomy önjáró taxi

Az utasok a NuTonomy saját appját használják

 

A taxiszolgáltatást igénybevevő utasok a NuTonomy saját appját használják, ezzel adják meg az uticélt. A cég egyelőre nem kér pénzt a szolgáltatásért, ingyen lehet taxizni, mert most még azt tartják a legfontosabbnak, hogy begyűjtsék az utasok tapasztalatait, megismerjék a véleményüket és a saját szerviz is figyeli, mi történik a kocsikkal. Mitsubishi i-Miev és Renault Zoe elektromos autókat használnak, rövidesen már egy tucat közlekedik majd belőlük Szingapúrban. Nem először hangsúlyozzuk, de ez újabb jele annak, hogy hamarosan forradalmi változások várhatók a közlekedésben, a vásárolható autók kínálatában, a városi közlekedésben, a gyárak és a szerviz munkájában, de még az autósok szokásaiban is.