AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Olajcsere Szegeden, Csongrád megyében

Hívjon minket!
Szervizünk telefonszáma: +36 62 554 000

Árajánlati, időpont kéréséhez KATTINTSON IDE!

E-mail: szerviz@kovacsauto.hu

Szeged, Kossuth Lajos sugárút 85.

Szerviz nyitvatartás:
Hétfő: 8 - 17-ig
Kedd: 8 - 17-ig
Szerda: 8 - 17-ig
Csütörtök: 8 - 17-ig
Péntek: 8 - 16-ig

 

Olajcsere, motorolaj csere a gépjármű gyári előírása szerint minden olajcsere periódus alkalmával elengedhetetlen, de szinte évente szükséges autójának.

A szerviz intervallum szerves része az olajcsere

Autószerelő csapatunk több éves tapasztalataival, és autószervizünk korszerű felszereltségével a Kovács Autó Bosch Car-nál a legjobb kezekben van autója. Nem kell olajcsere akció ahhoz, hogy valaki minőségi szolgáltatást kapjon kedvező áron. Olcsó olajcsere hosszútávon gondolkodva csak akkor van, ha minőségi olajat tud beszerezni kedvező áron és a legjobb szakemberek nézik át autóját az olajcsere során. Autószervizünk márkaszerviz szintű szolgáltatást nyújt, állandóan elérhető motorolaj és olajcsere árak kíséretében. Az olajcsere menete során észlelt meghibásodásokról, egyéb autójavítási észrevételekről értesítjük ügyfeleinket. Kérésére akár ingyenesen átvizsgáljuk az autóalkatrészek állapotát. Olajcsere házilag? Spórolja meg idejét és bízza autószerelő szakembereinkre. Hogy az olajcsere nálunk még rugalmasabb legyen, motorolaj csere előtt a Kovács Autóalkatrész Webáruházban előre megrendelheti a szükséges olajat, szűrőt és ha szükséges a többi alkatrészt kedvező áron, akár 45% kedvezménnyel. Nálunk mindent megtalál autójához!

Olajcsere - Autószerviz SzegedKovács Autó Bosch Car Service
Szeged, Kossuth Lajos sugárút 87.
Tel.: +3662/554-000
E-mail: szerviz@kovacsauto.hu

 

Autószerviz nyitvatartás
Hétfő-Csütörtök: 08:00-17:00
Péntek: 08:00-16:00

Olajcsere időpontra vagy árajánlatra van szüksége? Akkor töltse ki a szerviz időpont / árajánlatot kérek űrlapunkat.

Olajcsere Szeged Autószerviz

Olajcsere fontossága, olajcsere elmulasztásának következményei!

Az olajcsere előtt a megfelelő olaj kiválasztása elsődleges fontosságú a gépkocsi biztonságos működtetése szempontjából. A motorolaj tekintetében a városi üzemeltetés a legextrémebb terhelést jelenti. A gyakori rövidtávú utak esetén (kb. 5-10 km-esek) a hideg-indítások hígítják a motorolajat, főleg a benzines gépkocsiknál. Ha az olajcsere az előírt olajcsere periódusban elmaradt, akkor az olaj kenőképessége romlik. Olajcsere évente szinte kötelező, mivel a felbontott motorolaj állaga álló helyzetben is romlik. Ha romlik az olaj kenőképessége, akkor növekszik a belső súrlódás és emelkedik a hőmérséklet. Ennek hatására az olaj kokszosodik, megég, iszaposodik. Az olajiszaptól és a koksztól a dugattyúgyűrűk besülhetnek. Az iszaptól az olajcsatornák beszűkülnek, eltömődnek. Drasztikusan romlik a kenés és a hőelvezetés. A besült dugattyúgyűrűk mellett a forró kipufogógázok lefújnak a karterba égetve az olajat... és ez a folyamat kezdődik elölről újra és újra mindaddig, amíg a motor bírja. Hidrotőkés motoroknál – pl. az Opelnél – a hidrotőke a szelephézagot állítja. Ha eliszaposodik, kb. 70.000-80.000 Ft-ba kerül a cseréje. A garantáltan jó minőségű olaj és a gyenge minőségű olaj közötti megtakarítás csak a felét fedezi a javítási költségnek. Az iszapos motor a katalizátort és a lambdaszondát károsítja, nem beszélve a megnövekedett üzemanyag-fogyasztásról. A dízel üzemű autóknál a rossz porlasztásból adódó koromképződés is hasonló problémákat okoz. Ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni a gyártók által előírt motorolaj használatát olajcsere alkalmával.

Olajcsere során a motorolajokkal szembeni elvárások

 • Ne habosodjon
 • Védjen a korróziótól és tartsa távol az oxigént
 • Alacsony legyen a párolgása
 • Üzemanyag takarékosság – FE (fuel economy) főleg kis hengerűrtartalmú motoroknál alkalmazzák
 • Növekvő olajcsere periódusok – nagyobb teljesítményű olajokra van szükség
 • Oldja és lebegtesse a motorban keletkező szennyeződést – olajcsere alkalmával a szennyeződés kiürül a motorból
 • Legyen jó a hőelvezető képessége
 • Csökkentse a súrlódást
 • Ne károsítsa a katalizátort
 • Utántölthető legyen – hosszabb csereperiódus alatt több olaj fogy
 • Jó nyírási tulajdonsággal rendelkezzen
 • Ne savasodjon – magas kéntartalom a töredékére csökkenti a csere-periódust

Olajcsere az autók gyártási éve szerint általánosságban

 • 1993 után az összes gépkocsiba jó a 10W40 félszintetikus olaj
 • 1999 után minden autóba az 5W40 szintetikus olaj a megfelelő
 • 2005-től EURO 4-es dízel részecskeszűrős autóba csak SAPS (SA-szulfátos hamu, P-foszfor, S-kén) jelölésű alacsony kén, foszfor és hamu tartalmú olaj önthető 
 • A csere előtt a gyártó előírásait minden esetben be kell tartani.
Miért fontos az olajcsere?

A motorolaj szulfátos hamu tartalma dugulásokat okoz dízel korom részecskeszűrőben, azaz a DPF szűrőben (Diesel Partikular Filter). Ez lefojtja a motort, amely üzemanyag fogyasztás növekedéséhez és a teljesítmény csökkenéséhez vezet.

Fontos információk az olajcserével kapcsolatban!

olajcsere Szeged - részecskeszürőNem megfelelő motorolaj használatával 200.000 km-ről 60.000 km-re is lecsökkenhet a részecske-szűrő élettartama.

olajcsere Szeged, motorolajcsereA motorolaj az egyik legolcsóbb és a legfontosabb "alkatrésze" a gépkocsinak.

olajcsere Szeged, autógyártókAki hosszú ideig szeretné használni az autóját, annak érdemes fokozott figyelmet szentelnie az olajcserére. Az autógyártók közlik a normál és a fokozott igénybevétel melletti olajcsere periódust.

Olajcsere hosszútávú elmulasztásának tünetei használtautó vásárlás esetén.

Használt autó vásárlását követően ellenőrizze, valóban időben megtörtént az olajcsere az előző tulajdonosnál. Az alábbi egyszerű tesztet Ön is elvégezheti benzines gépkocsiknál. Forró motorral veszélyes, ne tegye! Ha az olajbetöltő sapkát leveszi, és a szelepfedél alá nyúl az ujjával, és szemcsés, vagy fogkrém állagú krémet talál, akkor ez az alábbi hibákból adódhat.

olajcsere Szeged, olajcsere idejeNem a megfelelő időben történt a csere. Például 10-20.000 km-rel többet futott a gépkocsi az olajjal. Nem a megfelelő minőségű olaj került a gépkocsijába. Például szintetikus helyett ásványi olaj, amely megég!
olajcsere Szeged, olajcsere akcióGyakran sportosan használták az autót? Például, ha benéz a szelepfedél alá, akkor a barnulás nyomok a használatra utalnak: optimális esetben akár 300-400.000 km-nél is fémtiszta a felület.

Ha ezeket tapasztalja, akkor hozza autószervizünkbe gépjárművét!


Testre szabjuk az árakat. Kérjen árajánlatot kollégánktól.
Ne feledje, hogy az egész évi üzemeltetési költségnek minimális része (1-2%) az olajcsere, de a gépjármű élettartamát meghosszabbíthatja.
Szervizünkben teljes körű kenőanyag cserével állnak rendelkezésére kollégáink.
Áraink az ÁFA-t tartalmazzák. Az esetleges sajtóhibákért elnézésüket kérjük, a felelősséget nem tudjuk vállalni. A feltüntetett árak esetenként eltérhetnek.
Pontos árajánlatért kérje kollégáink segítségét a szerviz@kovacsauto.hu email-címen