AUTÓTÍPUS KERESÉS

Kovács Autó

Nukleáris Autó

Nukleáris Autó Cadillac World Thorium Fuel névre lett keresztelve és tórium üzemanyag hajtja, nem igényel tankolást és karbantartást sem.

A világ korlátlan tervezési folyamatának egyik kimagasló jövőképe a nukleáris autó.

"WTF Cadillac" Amerikában ezt a becenevet kapta, amikor 2009 bemutatták. Nukleáris autó előtt rendkívüli jövő áll a 22. században, napjainkban még hihetetlennek, futurisztikusnak tűnhet, de a Nukleáris autó már nem fantázia, hanem változó korunk alapvető megoldása lehet. A tudósok azt állítják, hogy csak 8 gramm tórium elég lenne a 300,000 mérföld megtételére. Ezért kapta a kémiai elem után a Thorium nevet a Nukleáris autó. Ez egy fantasztikus a téma egy nagyon távoli jövőben, amely általánosabb értelemben ábrázolja az igényt és a lehetőségeket a változásra!

További kapcsolódó cikkeink használtautó vásárlással és más autós hírekkel kapcsolatosan itt olvasható >>

A legcsodálatosabb, hogy a Nukleáris autó nem is néz ki rosszul, ahhoz képest hogy egy guruló erőmű, nukleáris reaktor.

A tervezők egy olyan jövőt álmodtak meg, ahol a közlekedés nem igényel üzemanyagot. Az elképzelések szerint 8 gramm tórium elég 300,000 mérföldre, amiből több mennyiséget a fedélzetén tárolva a Nukleáris autó több mint 100 éven keresztül működőképes lenne (természetesen csak elméletileg). A tervezők koncepciója szerint a Nukleáris autó ugyanebben a 100 évben, nem csak hogy nem igényel a töltés, de még karbantartásra sincs szüksége. Kivételt képez a gumiabroncsok, amelyeket meg kell ötévente frissítik (a védőanyagok visszaállításával). A négy kerék valójában 24 aszinkron motormeghajtású kerekekből lett összeépítve, amik a legmegfelelőbb képen tartják az úton az autót. A motor akkumulátorokat is tölt, hogy takarékoskodjon az reaktor használatával. Tervek szerint a motorok teljes kapacitása 335 LE és a Nukleáris autó egész életét nem bocsájt ki egy gramm káros anyagot se.Tórium a természetben előforduló ezüstös-fehér, enyhén radioaktív fém. 1828-ban fedezte fel egy svéd kutató és a skandináv isten, Thor után kapta a nevét. Indiában nagy mennyiségben megtalálható és hasznosítják is energia előállításra. Egy gramm tórium energiája 7500 liter benzinnek felel meg. Működés közben a motor magja 1000 fokra hevül fel és az így keletkezett nagy nyomású gőz turbinákat meghajtva elektromos áramot termel. A Nukleáris autó elején és hátulján található hatalmas nyílások a hűtést szolgálják. Van is rá szükség!
Forrás: http://www.slatesenergy.com/cadillac_thorium_laser.htm