AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Ne hanyagolja el a szélvédő ablaktörlőit!

Autónk karbantartása fontos feladat. Óvjuk a fényezést, ellenőrizzük a gumikat és még számos más nélkülözhetetlen teendőt elvégzünk nap mint nap az autónk és egyben önmagunk érdekében is. Bár az apró dolgok teszik teljessé a boldogságot, így fordítsunk figyelmet még az ablaktörlőre is.


Ablakunk tisztán tartója

 

Zuhogó eső és szélvédőre ragadt szennyeződések. Itt kapja meg szerepét a szélvédőnk ablaktörlője. Hajlamosak vagyunk átcsúszni a részletek felett és megfeledkezni róla. Tisztán tartja az autó üvegét, ezért cserébe neki is szüksége van karbantartásra. Ki van téve a szélsőséges téli időjárásnak és a nap roncsoló sugarainak is. Célszerű rendszeresen ellenőrizni állapotát, annak érdekében, hogy kitűnően végezhesse munkáját. Félévente érdemes lecserélni az ablaktörlőt. Elhasználódik, megkopik a gumija és már nem szolgálja megfelelően a volán mögött ülő, kilátni kívánó emberkét. Igazán sokféle ablaktörlő lapát kapható. Főleg méretben különböznek és olykor csatlakoztatásában. Lehet magában gumibetétet is venni, amit belehelyezhetünk a sínbe. Ez sokkal inkább pénztárcabarát megoldás, viszont egy idő múlva mindképp szükség lesz az egész szerkezet lecserélésére. Emellett nehézkes precízen visszatenni az új gumit. Megtörhet és elferdülhet. Cserealkatrészeket bármely autóipari szaküzletben be lehet szerezni. A bolt meglátogatása előtt, írjuk fel az ablaktörlő adatait, típusát. Ne hagyjuk figyelmen kívül a hátsó ablaktörlőket sem.

Az autó szélvédőjének jegesedése télen

Ablaktörlés a hideg időben is!

 

Kopogtat a hideg idő az ablakon. Kedvezőtlen időjárás érkezik az autósok számára. Ilyenkor is fontos az ablaktörlők ellenőrzése. Sőt, talán ilyenkor ellenőrizzük még gyakrabban. Hideg és csapadékos évszakban sokkal inkább szükség van a törlők munkájára. Fontos, hogy mindig ablakmosó folyadékkal együtt használjuk az ablaktörlőket. Az ilyen célra gyártott szerek alacsony hőmérsékletet is kibírnak fagyás nélkül. Tanácsos felkészülni jégoldó spray-vel és jégkaparóval is. Télen hóesésben és fagyban hajtsuk fel az ablaktörlőket. Ezzel elkerülhetjük azt, hogy az üveghez fagyjon a gumi és megsérüljön. Az ablaküveg utastéri felére is gondolnunk kell. Egy kis párosodás gátló spray nagyon jól tud jönni ilyen időben. Tartsuk szem előtt szélvédőnk ablaktörlőjének fontosságát minden évszakban.