AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A navigációs készülékek biztonságos felhelyezése az autónkba

A navigációs készülékek, az okostelefonok, illetve egyéb műszaki eszközök felszerelése az autó szélvédőjére megfelelően kell, hogy történjen, mivel ez korlátozhat bennünket, az út tökéletes látásában, amivel balesetet is okozhatunk.

 

Az autónk szélvédőjén mindig tökéletesen kell kilátnunk

 

Néhány vezető nem veszi figyelembe, hogy egy rosszul felhelyezett navigációs készülék, telefon, illetve egyéb autós eszköz kihatással lehet az út megfelelő látására. A szélvédőnk közepén egy nagyméretű képernyő, nagyban csökkentheti a látási viszonyokat, főleg a bal oldali kanyarokban, valamint a kereszteződésekben. Vannak olyan országok, ahol a nagyméretű eszközök felhelyezését a szélvédőre, bírsággal büntetik. A nagy-képernyős műholdegységek, amik 17cm szélességgel és 10,5cm magassággal bírnak, jelentősen kihatással lehetnek a tökéletes látásra, főleg ha még a szélvédő közepén egy nagyméretű visszapillantó tükör van felszerelve. Bár a vezetőnek úgy tűnhet, hogy a készülék egyáltalán nem akadályozza a tökéletes látást, viszont ez csak az autó belsejéből tűnhet így, mégis lehetséges csak vezetés közben vesszük észre, hogy sokkal több területet takar ki az útból. Ez függ attól is, hogy hol ülünk, vagy milyen messze van a készülék tőlünk.

Navigációs készülék használata az autóban

Találjuk meg a szélvédőn a megfelelő helyet a navigációs készülék számára

 

Ha a szélvédő középpontjába helyezünk egy készüléket, és ez eltakarja a látókörünk egy darabját, számos kockázatnak lehetünk kitéve. A bal kanyarokban és a kereszteződésekben nagyon veszélyes az ilyen helyzet, hisz ezek olyan területek, ahol kerékpárosok és gyalogosok is közlekednek, gyakran figyelmetlenül. Az eszköz felszerelésénél, pár szempontot mindenképp szem előtt kell tartanunk. Gondoskodjunk róla, hogy a készülék úgy legyen felhelyezve, hogy az egyáltalán ne befolyásolja az út teljes látását, biztonságosan tudjunk vezetni. A legjobb tér erre, ha a szélvédő egy alacsony pontjára tesszük, itt biztosan nem fogja akadályozni az út átlátását. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor a szélvédő közepén válasszunk egy elfogadható helyet, a lehető legalacsonyabban. Indulás előtt, győződjünk meg róla, hogy rendesen kilátunk-e. Kerüljük az olyan területeket, melyeknél a készülék veszélyes lehet, például ütközés következtében sérülést okozhat az autó utasai számára, ilyen lehet a légzsák helye. A készülék ne akadályozza a visszapillantó tükör látását és a napellenzőt sem, vagy a kábel ne lógjon bele a vezető látásterébe, ezek is nagyon fontosak.