AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Nagy fejlesztés a MOL Limónál

50 darab, Kecskeméten gyártott Mercedes-Benz A osztályú kocsival bővül Budapest jelenlegi legnagyobb autómegosztójának flottája. Bár a MOL Limo korábban azt kommunikálta, hogy elektromos autókkal kívánja állományát bővíteni, most mégis benzines gépjárművek mellett döntöttek.

 

Változtak a kezdeti elképzelések

 

Idén januárban indult útjára Budapesten a mára már nagy sikereket elkönyvelő MOL carsharing szolgáltatása. A szolgáltatás lényege, hogy egy applikáción keresztül, regisztráció után, minden felhasználónak lehetősége van kocsit foglalni, amit aztán egy online térképen jól körülhatárolt területen 66 forintért használhat percenként. A kezdeti autóflotta 300 Volkswagen Up márkájú autóból állt: 100 elektromos (e-Up) és további 200 benzines járműből. Az első elképzelések szerint a benzines autókat évente, az elektromos meghajtásúakat pedig háromévente cserélték volna, így 2021-re a teljes autópark elektromos üzeművé vált volna. Hamar egyértelmű lett azonban, hogy ezek az elképzelések nem tarthatóak, hiszen jóval nagyobb érdeklődés övezte a szolgáltatást, mint azt a kezdetekben remélték. Ennek közvetlen folyománya lett, hogy az indulást követően nem sokkal, további 100 benzines Volkswagen Upot kellett beszerezni az igények kielégítésére. A nagyfokú érdeklődést beszédes számadatok is alátámasztják: a MOL hivatalos sajtótájékoztatója szerint jelenleg több mint 35 ezer regisztrált ügyféllel rendelkeznek, akik már összesen közel 1,5 millió kilométert tettek meg a fővárosi utakon. A felhasználók átlagéletkora nem éri el a 30 évet, így könnyen kikalkulálható, hogy további hatalmas potenciál rejlik a közösségi autózás intézményében. 

 

Fejlesztés a MOL Limónál

 

Fejlesztéssel arányos drágulás

 

Ez év szeptemberétől változott a MOL Limók tarifája, mivel az új üzletpolitikájuk szerint megkülönböztetnek rendszeres és alkalmi felhasználókat is. A rendszeres felhasználóknak 990 forint havidíjat kell fizetniük, viszont nekik cserébe megmarad a 66 forintos percdíj. Az alkalmi felhasználóknak nem szükséges havidíjat fizetniük, azonban ők már 77 forintos percdíjjal számolhatnak. Az új Mercedes-Benz A200-as modellek egy magasabb szolgáltatási kategóriába tartoznak. Led-fényszórókkal, szélesvásznú, digitális műszerfallal, újgenerációs MBUX fedélzeti infotainment-rendszerrel és sok egyéb mellett esőérzékelős ablaktörlővel lettek felszerelve. Ennek következtében a tarifa is magasabb lesz az 50 új autó esetében. Havidíjas tagoknak 99 forintot, míg az alkalmi felhasználóknak már 111 forintot kell fizetniük percenként.