AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Mutatjuk a legjobb autós filmeket – 3. rész

Évről évre jönnek az autókra és száguldásra építő filmek a mozikba, de korszakos alkotás kevés akad közöttük. Összeszedtük, hogy szerintünk melyek a leglátványosabbak és legőrültebbek. Sorozatunk harmadik része következik, amelynek témájául egy rajzfilmet és egy gyerekfilmet választottuk.

 

Verdák

 

A Verdák egy 2006-ban bemutatott számítógépes animációs film, amely később trilógiává bővült, és a gyerekek kedvencévé vált világszerte. A filmet John Lasseter rendezte. A történet egy olyan világban játszódik, amit antropomorfizált autók és más járművek népesítenek be a főhős, Villám McQueen vezetésével, aki egyébként egy 2002-es Le Mans endurance versenyautó. Szerepel még a mesében többek között egy 1951-es International Harvester autómentő (Matuka), egy 2002-es Porsche 911 (Sally Carrera) egy 1951-es Hudson Hornet (Hudson doki), egy 1959-es Chevy Impala Lowrider (Ramone) és egy 1970-es Plymouth Superbird (Strip Weathers) is. Az autók hangját olyan színészek kölcsönzik eredeti nyelven, mint Owen Wilson, Bonnie Hunt, Paul Newman és Cheech Marin, magyarul pedig Tóth Roland, Gesztesi Károly, Jáksó László, Ganxsta Zolee vagy éppen Kautzky Armand. A trilógia harmadik része tavaly jelent meg hazánkban.

A legjobb autós filmek egyike

Ágyúgolyó futam

 

Nem mese, de gyerekeknek is kiváló vígjáték az Ágyúgolyó futam, ami minden idők legőrületesebb autóversenyét jelenti. Az 1981-es alkotás története szerint a versenyben nincsenek díjak, nincsenek helyezettek, és ami a legfontosabb: nincsenek szabályok. Csak egyvalami számít, hogy ki nyer! A dicsőségre vágyó versenyzőknek át kell vágni fél Amerikán, miközben a legváltozatosabb trükkökkel taszajtják odébb az útról a versenytársakat, és kerülik el az illegális verseny részvevőire vadászó rendőröket. A főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Roger Moore, Burt Reynolds, Farrah Fawcett, Dean Martin, Sammy Davies Jr. és Jackie Chan.