AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Mutatjuk a három legjobb GPS applikációt

Összegyűjtöttük a három legjobb navigációs alkalmazást okostelefonra. Nem volt nehéz dolgunk, mert szinte mindenki ezt a három programot használja Magyarországon. Cikkünkből kiderül, miért fontos letöltened ezeket az applikációkat, ha nem akarsz az út szélén ragadni. 

 

Google térkép: online hatalom

 

Talán az egyik legjobb megoldás, ha autós applikációra van szükséged, ami ingyenes és igen magas navigációs élményt is nyújt. Ugyan tolatókamera szoftverként nem működik, de kiváló navigáló: több mint 200 ország teljes útvonala elérhető rajta, a térképek mérete mégis kompakt tudott maradni - mindezt úgy optimalizálták, hogy a lehető legkevesebb tárhelyet foglaljanak el a készülékeden. Be lehet rajta állítani, hogy pontos hangutasításokat kapj, ami alapján vezethetsz. Online módban figyelmeztet a dugókra, beállíthatod rajta a sebességkorlátozásokat is. Ha kell, menet közben újratervezi az útvonalat, ha rövidebb vagy gyorsabb lehetőséget talál, akkor jelez. A térképek rendszeresen frissítik magukat, de ennek nincs semmilyen rejtett költsége. Érdemes az offline térképet is letölteni, mert előfordulhat, hogy "elmegy" az internet a telefonról. Hasznos funkció, hogy azok a cégek, éttermek, szolgáltatók, akik jelentkeztek, szerepelnének a Google térképen, úgy is kiválaszthatóak, hogy nem ismerjük a címet. Ha begépeljük a nevüket, az alkalmazás kidobja az útvonalat.

 

Navigációs alkalmazás

 

Waze és HERE We Go

 

A Waze nem abban megosztó, hogy hasznos vagy értelmetlen alkalmazás, ugyanis igen népszerűnek és jól működőnek számít. A felhasználók inkább abban nem tudnak megegyezni, hogy "vazzénak" vagy "véznek" ejtsék. Mi nem foglalunk állást, az mindenesetre biztos, hogy magyar találmány, magyar fejlesztés. A lényege a közösségi alapú navigáláson van: az autósok megosztják a közlekedésben, az utakon tapasztalt információikat valós időben, azonnal. Így az applikáció mindig az optimális útvonalat találja meg, amivel időt és benzint is spórolhatunk. A HERE WeGo is népszerű app, talán kicsit elmarad az előző kettőtől ebben a tekintetben. Ez minden bizonnyal annak is köszönhető, hogy annak idején Windows telefonokra optimalizálták, ezért nem terjedt el más készülékeken. Leginkább azok használják, akik nem rendelkeznek túl nagy mobilnet csomaggal, mert az offline verziója elég erős, a rejtett, földes, eldugott utakat is ismeri. Ha ragaszkodsz az offline módhoz külföldön, ne feledkezz meg wifin letölteni az ország térképét, ahova utazol. Hasznos funkciója, hogy több útvonal közül választhatsz, ezek az általa optimálisnak vélt sorrendben ajánlja fel az app.  

 

A három alkalmazás közül mi nem foglalunk állást, a leghasznosabb, ha mind a hármat letöltöd a telefonodra. Mi azt javasoljuk, válassz nagyobb adatcsomagot, így mindet eléred online is.