AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Mutatjuk a három legjobb autós filmet

Évről évre jönnek az autókra és száguldásra építő filmek a mozikba, de korszakos alkotás kevés akad közöttük. Összeszedtük, hogy szerintünk melyek a leglátványosabbak és legőrültebbek.

 

Tolvajtempó

 

Időrendben haladunk, ezért kezdünk a Tolvajtempóval. Az amerikai akció-thrillert 2000-ben mutatták be, és nagy kedvenc lett az autócsodák szerelmesei körében. A főszereplő Nicolas Cage, aki Memphis Raint, egy autórablót alakít. Memphis mindenre képes, ha autólopásról van szó. A történet szerint egyetlen éjszaka alatt ötven luxuskocsit kellene ellopnia, amik természetesen prémium kategóriás, egyedi darabok, így védik őket. Lehetetlen feladat, de a főhős mégis elvállalja, mert a maffia az öccse megölésével fenyegeti. Összeszed egy elszánt csapatot, és nekivágnak… A filmben olyan színészek is helyet kaptak, mint Angelina Jolie és Robert Duvall.

Luxusautók, amiket a filmekben láthatunk

Halálos iramban

 

Aki csak a tömeggyártásban évről évre a mozikba kerülő folytatásokat látja, nem is tudja, micsoda remekmű a filmcsalád eredetije, a 2001-es Halálos iramban. A főszerepben már ekkor ott volt Vin Diesel, Michelle Rodriguez és szegény Paul Walker. Az első rész sztorija szerint a Diesel által megformált Dominic Toretto az egyik vezéralakja a Los Angeles utcáin zajló illegális autóversenyeknek. Szuper kocsik száguldoznak az utakon, és ezt persze a helyi rendfenntartók nem nézik jó szemmel. Ebbe a világba csöppen bele az ifjú rendőr, a Paul Walker által megformált Brian O'Conner, aki álruhás zsaruként igyekszik beépülni közéjük.

 

Az olasz meló

 

A 2003-as mozi csak félig autós, félig inkább bűnügyi akciófilm, mégis kiváló száguldozós képsorok szerepelnek benne. Na meg persze olyan szupersztárok, mint Mark Wahlberg, Charlize Theron, Donald Sutherland, Jason Statham vagy Edward Norton. A film amúgy egy 1969-es alkotás remake-je. A sztoriban a Wahlberg és a Sutherland által megformált alakok óramű pontossággal kidolgozott terv szerint kezdenek akcióba, és persze sikerre is viszik azt. Minden szép és jó, amíg egyikük el nem árulja a csapatot…