AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Monroe

Monroe lengéscsillapítók és rugók, kiváló minőség akciós árakon webáruházunkban. Keresse meg autójához!

Monroe lengéscsillapító és rugó a biztonságos vezetésért

A Monroe személyautókhoz alapvetően két lengéscsillapító kategóriát kínál.
Monroe Original: technológiájában megegyezik az eredeti, gyári alkatrésszel. Kifejezetten a cserealkatrész piachoz alakították. Ezt az alkatrészt a személygépkocsi felfüggesztésénél jelentkező olyan elhasználódás kiegyensúlyozására fejlesztették ki, ami több ezer kilométer megtétele után jelentkezik. 

Monroe Reflex: több mint 160 mérnök több éves kutatómunkájának eredményeképpen jött létre, nagyobb stabilitást, nagyobb biztonságot, gyorsabb reakciót biztosít. Titka egy egyedülálló szeleprendszerben rejlik. Előnye, hogy segít megakadályozni a túlkormányzást, azonnal reagál a legkisebb mozgásra is, hosszabb élettartamú és nagyobb stabilitást biztosít. Tesztek is bizonyítják, hogy a hagyományos lengéscsillapítóknál átlagosan 44%-kal nagyobb stabilitást eredményeztek a Monroe Reflex lengéscsillapítók. A Monroe Reflex egy olyan forradalmi újítás, mely növeli egy személygépkocsi stabilitását és biztonságos mozgási pályán tartja azt, ezzel maximális biztonságot nyújtva a gépkocsivezetőnek.

 

Monroe alkatrészek webáruházunkban:

 • Lengőkar szilent
 • Lengéscsillapító nyomástároló
 • Belső kormányösszekötő rúd (axiál rúd)
 • Lengéscsillapító
 • Spirálrugó
 • Toronycsapágy
 • Lengéscsillapító porvédő készlet
 • Lengőkar
 • Csomagtér teleszkóp
 • Kormány gömbfej
 • Stabilizátor
 • Vezetőfülke lengéscsillapító
 • Trapézgömbfej

 

Keresse meg autójához megfelelő Monroe alkatrészeket:

Monroe lengéscsillapító akció

Monroe 100 éve

A Tenneco tulajdonában levő Monroe, mára az egyik legrégibb lengéscsillapító márkának számít. 1926-ban a Monroe mutatta be a világ első lengéscsillapítóját a motorizáció rohamos fejlődésétől ihletve, majd 1929-ben kifejlesztette az első két-utas lengéscsillapítót, mely egy csapásra világszerte ismerté tette a Monroe márkát. A Tenneco vállalat 1977-ben vásárolta meg a Monroe -t, s a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően napjainkra a világ egyik vezető gyári és pótalkatrész beszállítójává vált.

A cég a mai napig nagy hangsúlyt fektetett az innovációra. „Úton tart…” A laikusok közt általános tévhitként él, hogy a lengéscsillapító a kényelmet szolgálja. Mint azt sokan tudják elsődleges feladata ennek az alkatrésznek a kerekek folyamatos úton tartása, az irányíthatóság biztosítása akár extrém körülmények között is. Ezért is elengedhetetlen a megbízható Monroe lengéscsillapító ahhoz, hogy a közlekedés biztonságos és balesetmentes legyen. A Monroe a minőségi lengéscsillapítóival ezt a biztonságérzetet garantálja.

 

Monroe lengéscsillapító, felfüggesztés alkatrészek. Minden, amit a felfüggesztésről tudni kell!

Monroe lengéscsillapító, felfüggesztés

TARTALOM: Műszaki áttekintés. A felfüggesztési rendszer. Mi a felfüggesztési rendszer? Melyek a felfüggesztési rendszer egyes elemeinek főbb funkciói? A rugó. Hogyan működik a rugó? Hogyan működik együtt a rugó és a lengéscsillapító? A felfüggesztés főbb típusai. A merev tengely és a független felfüggesztés összehasonlítása. A felfüggesztési rendszer működési elve szerint. Passzív felfüggesztés. Félaktív felfüggesztés. Aktív felfüggesztés. A felfüggesztési rendszer működési elve szerint. Hagyományos felfüggesztés. McPerson felfüggesztés. A lengéscsillapító. Mi a lengéscsillapító és hogyan működik? Melyek a lengéscsillapító főbb funkciói? Melyek a főbb különbségek a gólyaláb és a lengéscsillapító között? Lengéscsillapító technológia. Kétcsöves-hidraulikus lengéscsillapító. A habosodás következményei. Gázzal töltött lengéscsillapító. Kis nyomású kétcsöves lengéscsillapító. Nagy nyomású egycsöves lengéscsillapító. Helyzetérzékeny lengéscsillapító PSD technológia. Terhelést kompenzáló lengéscsillapító. Mechanikus rugó. Légrugó. Nivomat automatikus szintszabályzó rendszer. Állítható lengéscsillapító. Kétcsöves "A" típusú. Kétcsöves "B" típusú. Egycsöves "C" típusú. Háromcsöves "D" típusú. MONROE TERMÉKEK. MONROE termékcsalád. Monroe Reflex, Monroe Adventure, Monroe Original, Monroe Continuously, Monroe Sensa-Trace, Monroe Ride Leveller, Monroe Level Light, Monroe Van Magnum, Monroe Magnum, Monroe Springs, Monroe Spheres, Monroe Specialis termékek Lengéscsillapító diagnosztika. Tanácsok a lengéscsillapító cseréjére.