AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Monroe

Monroe lengéscsillapító, Monroe Reflex termékek, spirálrugó, lengőkar és egyéb alkatrészek

 

A Monroe személyautókhoz alapvetően két lengéscsillapító kategóriát kínál.

 

Monroe Reflex lengéscsillapító: több mint 160 mérnök több éves kutatómunkájának eredményeképpen jött létre, nagyobb stabilitást, nagyobb biztonságot, gyorsabb reakciót biztosít. Titka egy egyedülálló szeleprendszerben rejlik. Előnye, hogy segít megakadályozni a túlkormányzást, azonnal reagál a legkisebb mozgásra is, hosszabb élettartamú és nagyobb stabilitást biztosít. Tesztek is bizonyítják, hogy a hagyományos lengéscsillapítóknál átlagosan 44%-kal nagyobb stabilitást eredményeztek. A Monroe Reflex egy olyan forradalmi újítás, mely növeli a személygépkocsik, stabilitását és biztonságos mozgási pályán tartja azt, ezzel maximális biztonságot nyújtva a gépkocsivezetőnek.


Monroe Original lengéscsillapító: technológiájában megegyezik az eredeti, gyári alkatrésszel. Kifejezetten a cserealkatrész piachoz alakították. Ezt az alkatrészt a személygépkocsi felfüggesztésénél jelentkező olyan elhasználódás kiegyensúlyozására fejlesztették ki, ami több ezer kilométer megtétele után jelentkezik. 

 

Monroe alkatrészek webáruházunkban:

  • Lengéscsillapító
  • Spirálrugó
  • Lengőkar
  • Lengéscsillapító porvédő készlet
  • Toronycsapágy
  • Stabilizátor
  • Csomagtér teleszkóp
  • Trapézgömbfej
  • Kormány gömbfej

 

Válogasson az autójához megfelelő Monroe lengéscsillapító választékból:

Irány a bolt

 

Monroe lengéscsillapító akár 45% kedvezménnyel

 

Monroe lengéscsillapító már 100 éve

 

A Tenneco tulajdonában levő Monroe mára az egyik legrégibb lengéscsillapító márkának számít. 1926-ban a Monroe mutatta be a világ első lengéscsillapítóját a motorizáció rohamos fejlődésétől ihletve, majd 1929-ben kifejlesztette az első két-utas lengéscsillapítót, mely egy csapásra világszerte ismerté tette a márkát. A Tenneco vállalat 1977-ben vásárolta meg a Monroe -t, s a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően napjainkra a világ egyik vezető gyári és pótalkatrész beszállítójává vált.

 

100 éves a Monroe lengéscsillapító

 

A Monroe a mai napig nagy hangsúlyt fektetett az innovációra. „Úton tart…” A laikusok közt általános tévhitként él, hogy a lengéscsillapító a kényelmet szolgálja. Mint azt sokan tudják elsődleges feladata ennek az alkatrésznek a kerekek folyamatos úton tartása, az irányíthatóság biztosítása akár extrém körülmények között is. Ezért is elengedhetetlen a megbízható Monroe lengéscsillapító ahhoz, hogy a közlekedés biztonságos és balesetmentes legyen. Minőségi lengéscsillapítóival ezt a biztonságérzetet garantálja.

 

Monroe lengéscsillapító és felfüggesztés alkatrészek választéka

 

Minden, amit a felfüggesztésről tudni kell!

 

Monroe felfüggesztés ismertető

Mi a felfüggesztési rendszer? Melyek a felfüggesztési rendszer egyes elemeinek főbb funkciói? A rugó. Hogyan működik a rugó? Hogyan működik együtt a rugó és a lengéscsillapító? A felfüggesztés főbb típusai. A merev tengely és a független felfüggesztés összehasonlítása. A felfüggesztési rendszer működési elve szerint. Passzív felfüggesztés. Félaktív felfüggesztés. Aktív felfüggesztés. A felfüggesztési rendszer működési elve szerint. Hagyományos felfüggesztés. McPerson felfüggesztés. A lengéscsillapító. Mi az és hogyan működik? Melyek a főbb funkciói? Melyek a főbb különbségek a gólyaláb és a lengéscsillapító között? Lengéscsillapító technológiák, kétcsöves-hidraulikus, gázzal töltött, kis nyomású kétcsöves, nagynyomású egycsöves, helyzetérzékeny PSD, terhelést kompnezáló lengéscsillapító technológia. Mechanikus rugó. Légrugó. Nivomat automatikus szintszabályzó rendszer. Kétcsöves "A" típusú. Kétcsöves "B" típusú. Egycsöves "C" típusú. Háromcsöves "D" típusú. Tanácsok az alkatrész cseréjére.