AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Mobil telefon alkalmazások autókhoz

Gombamód szaporodnak az autózásban használható mobil Appok. Ezeket a legismertebb mobil telefonokra lehet telepíteni és számos kényelmi funkció mellett fontos segédeszközként szolgálnak az autós számára. Az alap megoldások, a zeneletöltés, vagy a navigáció, az üzenetek küldése és fogadása mellett egyéb okos megoldások sokasága versenyez ma a piacon.

A legnépszerűbb mobil appok

Az egyik legnépszerűbb autós mobil App a radarokra és egyéb sebességmérőkre figyelmeztet. Ezek azért is hasznosak lehetnek, mert – például Németországban – az autóba épített ilyen előrejelzőket tiltja a törvény, de a mobil alkalmazásokat nem. Ezért is nagyon népszerűek. Természetesen, ha menet közben a sofőr ilyen célra használja a mobilt, az szabálysértés és bírásággal jár. Itt különösen azok az alkalmazások hasznosak, amelyek a felhasználóktól is gyűjtenek adatokat. Itt azonban körültekintőnek kell lenni, mert az egyes Appok elterjedtsége és így a közösségi adatok frissessége nagyon eltérő lehet. Természetesen arra is van egy alkalmazás, hogy ezt a vevő még a vásárlás előtt tesztelni tudja.

Autós mobil alkalmazások

Olcsó és egyszerű alkalmazások

Nagyon hasznos és sok felesleges papírmunkától kíméli meg az autóst az útnyilvántartás vezető alkalmazás, amely szinte emberi beavatkozás nélkül rögzít minden fontos adatot, a tankolástól az egyes célállomások adataiig bezárólag és persze fogyasztást is lehet vele mérni. Az csak természetes, hogy a német adóhivatal jóváhagyásával működnek, tehát tényleg praktikusak és időkímélőek. Érdekes és ügyes Applikáció az is, amely megjegyzi a parkolás helyét, ami egy idegen nagyvárosban nem lehet rossz dolog, mint ahogy az sem, ha figyelmeztet, mikor jár le a parkolási idő. A hagyományos funkciók közül a navigációról azért érdemes még néhány szót ejteni. Itt ugyanis a mobil telefonos alkalmazások nagy előnye, hogy már nem csak a kis képernyőn, de az autóba beépített kijelzőn is követni lehet az onnan származó információkat. A beépített navigációkkal szemben ezek az alkalmazások sokkal olcsóbbak és egyszerűbben, ugyancsak olcsón lehet őket frissíteni. Az autógyártók gyakran horror összegeket számolnak fel a navigációs rendszerért és még külön időről-időre a frissítésért is, tehát érdemes az ilyen megoldásokat szemügyre venni kicsit alaposabban.