AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Mobil 1 olajkereső

Vissza az olajkeresőbe!

Mobil

Mobil olajok akciós árakon az alkatreszek.hu kínálatában, minőségi motorolaj hidraulikaolaj és váltó olaj kereső, népszerű Mobil Super 3000 és 2000 x1 olcsón!


Legnépszerűbb Mobil 1 motorolaj kínálatunk

Mobil 1 motorolaj vélemények és ismertető

Mobil motorolaj hidraulikaolaj és sebességváltó olaj kereső, minőségi kínálat kedvező árakon!

A Mobil Chemical Company alapítása 1960-ban történt. Alapvető termékei akkor is, mint 1999-ben, az olefin és aromás alapanyagok, valamint etilénglikol és polietilén voltak. Az Exxon Chemical Company 1965-ben vált az egész világra kiterjedő szervezetté és 1999-ben került be a legnagyobbak közé az alábbi anyagok értékesítésében és gyártásában: olefinek, aromás vegyületek, polietilén, valamint az olyan speciális termékek, mint az elasztomerek, lágyítók, oldószerek, technológiai folyadékok, oxoalkoholok és ragasztó műgyanták. 1998-ban az Exxon és a Mobil aláírta a végleges megállapodást, amelynek értelmében a két cég összeolvadt, és Exxon Mobil Corporation néven újjáalakult. Mára az Exxon Mobil Corporation egyike a világ legnagyobb pertolkémiai vállalatainak. Az Exxon Mobil vezette be elsőként azokat a tartós motorolajakat, melyek csereperiódusa hosszabb és ezzel a legtöbb autógyártó vállalat elismerését kivívta. Ezek az új motorolajak garantáltan hosszú élettartalmú védelmet biztosítanak a motor alkatrészeinek.

<< Vissza az Olajkeresőbe

Mobil 1 motorolajok

Mind a Mobil, mind az Exxon cég gyökerei a 19. századig vezethetőek vissza.

Ekkor az amerikai ipar több szektorában is - az acélipar, a bankszektor, a vasút terén, stb. - robbanásszerű fejlődés volt tapasztalható. Az olajipar felvette a fejlődés iramát, s így lépést tudott tartani a petróleum, a kenőolajok és a zsírok iránti egyre nagyobb kereslettel is. John D. Rockefeller ebben az időszakban számos érdekeltséget szerzett olajipari vállalatokban, és 1882-ben a Standard Oil Trust alá szervezte őket. Ugyanebben az évben két feldolgozó és marketing szervezet olvadt össze. Egyikük a New Jersey-i székhelyű Standard Oil Co., másikuk pedig a New York-i Standard Oil Co. volt. Ezek a cégek tekinthetők az Exxon illetve a Mobil fő elődeinek. Következő mérföldkő volt 1920-ban, hogy regisztrálták a Mobiloil védjegyét, a növekvő gépjárműpiactól inspirálva. A háború utáni években, a gazdasági fellendülés időszakában az új gyártási eljárások és a bővülő piacok elősegítették a petrolkémiai anyagok és jelentős mennyiségű származékos termék fejlődését.