AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Mit tegyünk, ha túl rövid a biztonsági öv?

Néhány idősebb autó esetében felmerülhet a probléma, hogy a biztonsági öv nem lesz elég hosszú ahhoz, hogy le tudja kötni a gyerekülést. Néhány autóban egyszerűen túl rövid a biztonsági öv ahhoz, hogy biztonságosan lekösse gyermekeit, ha gyerekülést helyez az autóban, viszont ez egy olyan probléma, amire mindenképpen megoldást kell találni. Általában a nagyobb családi autók esetében merül fel ez a probléma, valamint a régebbi Toyota, Ford, illetve Mitsubishi modelleknél.

 

Mi lehet a megoldás?

 

Ha egy olyan biztonsági övvel szembesül, ami túl rövid ahhoz, hogy a gyereküléssel együtt használjuk, akkor van néhány módszer, amit megtehet annak érdekében, hogy megoldódjon ez a probléma. Ez azért merül fel, mert a gyerekülés sokkal hosszabb biztonsági övet igényel, mint a rendes, felnőtt ülés. Rengeteg szülő veszi igénybe a biztonsági öv kiterjesztéseket, olyanokat, mint amilyeneket a légitársaságoknál mutatnak be a biztonsági eljárás során. A probléma viszont ezekkel az övekkel az, hogy felnőttek esetében bátran használatba lehet venni a kiterjesztéseket, viszont nem ajánlott a használatuk, ha a gyerekülésekről van szó. Ez azért van, mert a biztonsági öv kiterjesztéseket még nem tesztelték a gyereküléseken, ezért nem tudni, hogy mennyire biztonságosak. Ehelyett jó megoldás lehet, ha kicseréli az eredeti biztonsági övet egy hosszabbra, ha keskenyebb gyerekülést választ, vagy éppen választani kell egy hám nélküli gyerekülést.

A megfelelő hosszúságú biztonsági öv a gyereküléshez

A jelenlegi biztonsági öv cseréje

 

A biztonsági övek nem feltétlenül drágák, ezért konzultáljon egy járműjavító szakemberrel és kérdezze meg, hogy lehetséges-e a csere. Vannak olyan pót biztonsági övek, amelyek 400mm-el is meghosszabbíthatják az eredeti biztonsági övet. Ebben a témában egy profitól kell tanácsot kérnie, mert sok jármű nem módosítható a meglévő biztonsági öv szögének, pozíciójának, illetve kialakításának köszönhetően. A későbbi modelleken is nehézkes lehet a csere, különösen akkor, ha a biztonsági övek előfeszítőket tartalmaznak. Számos autógyártó dob piacra keskenyebb gyereküléseket, amik nem igényelnek hosszabb biztonsági övet, főleg akkor, ha hámmal vannak ellátva. Bár mindig előnyös, ha a gyerekülésnek saját hámja van, viszont van, amikor elég csak a biztonsági öv. Válasszon tehát egy keskenyebb gyerekülést, amihez nem lesz túl rövid a biztonsági öv, vagy mindenképp cserélje ki az eredetit.