AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Mit kell figyelembe venni autómotor vásárlás előtt?

A motorok szó szerint minden autó szívét képezik, tehát ha valami meghibásodik a motorban akkor az autó el sem fog indulni amíg az adott hiba nincs megoldva. A motorok is mint minden más alkatrész megvásárolhatóak használt állapotban is tehát ha nem szeretne sokat költeni egy új motorra akkor szert tehet egy régire is. A lényeg, hogy a motor vásárlásnál, legyen az új vagy használt, van néhány dolog amit mindenképpen figyelembe kell vinni.

 

Milyen tartozékai vannak az autómotornak?

 

Minden motorhoz hozzátartozik egy egyedi hengeres elrendezés amihez számos különböző alkatrész tartozik hozzá. Ha ön már rutinos gépkocsi vezető, akkor tudja, hogy ezek az alkatrészek külön is megvásárolhatóak ami ideális lehet abban az esetben, ha maga a motor amúgy rendben van. Az első ilyen alkatrész a gyújtógyertya, amely meggyújtja a levegő, illetve a benzin keverékét és egy szikrát hoz létre amely által elindul az autó. A motorszelepek is nagyon fontos alkatrészek, amelyből az egyik a levegővel és üzemanyag keverékkel együtt dolgozik, míg a másik pedig elszívja a kipufogót. A dugattyú egy olyan henger alapú fémdarab ami lefelé mozog a hengeren belül. Az összekötő rúd is egy nagyon fontos alkatrész amely lehetővé teszi a főtengely csatlakozását a dugattyúhoz. Ezeknek mindkét vége forgatható, hogy lehetővé tegye a két dugattyú teljes mozgását. Az olaj tócsáról sem érdemes megfeledkezni amit amúgy olaj edénynek is hívnak, és ez veszi körül a főtengelyt.

Mire kell még odafigyelni?

 

A legfontosabb dolog, amire oda kell figyelni az az, hogy a motoron vannak-e kopások. Mert ha igen, akkor mindenképpen eljött a csere ideje. Ellenőrizze azt is, hogy vannak-e repedések a külső motorházban, és az is fontos, hogy az összes anyacsavar és csavar rögzítve legyen biztonságosan. A különálló részeket is mindenképpen érdemes ellenőrizni, tehát ellenőrizze az olajpálcát, hogy az rozsdás-e, hogy elszíneződött-e vagy van-e olajos hab a tetején. Ez jelezheti azt, hogy a hűtőfolyadék vagy némi víz jutott be az olajkamrába. Ellenőrizze az olajsapka alsó részén levő lengőkészülékeket, hogy ezek nem szennyezőek-e. Arról is győződjön meg, hogy a gyújtógyertyák tiszta állapotban vannak, és hogy a termosztát házán nincsen rozsda. A motornak szabadon kell forognia, amikor a forgattyús tárcsa egyszerre forgatódik, tehát ha ez nem így van, vagy valami nincs rendben a motorral, akkor itt az ideje, hogy új motor után nézzen.