AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Mire ügyeljünk autóbérlés előtt?

Mielőtt bérelt kocsiba ülnénk, érdemes feltérképezni a különböző autókölcsönző cégek ajánlatait. Ha sikerült kiválasztanunk a nekünk legkedvezőbbet, gondoljuk végig azt is, milyen szolgáltatásokra és extra felszerelésekre tartunk igényt.

 

A letét a tét

 

Kérdezzünk rá, hogy a kölcsönző kér-e kauciót. Ezt olyan esetekre írhatja elő egy társaság, mint a nem rendeltetésszerű használat következtében keletkezett károk és sérülések az autón. Általában a fogyasztótól nemzetközi vásárlásra alkalmas, dombornyomott bankkártyát kérnek. Ezen, biztosítékul előre zárolják a kölcsönzés feltételeként megszabott összeget. Az összeg a szerződés megszűnésekor, ha nincs kár, természetesen visszajár.

Az autó bérlése

Rejtett költségek, eltitkolt műszaki gondok

 

Alaposan olvassuk át a szerződési feltételeket a foglalás előtt, csak akkor írjuk alá, ha tüzetesen megvizsgáltuk. Előfordulhat ugyanis, hogy a végleges ár eltér a foglaláskor feltüntetetteknél. Ha ezt tapasztaljuk, nyugodtan kérdezzünk rá az okára. Lehetséges, hogy az ajánlatba nem foglaltak bele olyan rejtett költségeket, mint például a kötelező cégautó adó, vagy a téliesítési díj. Átvételkor minden esetben ellenőrizzük az autó állapotát, figyeljünk a kültéri és beltéri sérülésekre. Ellenőrizzük, hogy az extra felszerelések (babakocsi, GPS, elsősegélydoboz) valóban megtalálhatóak-e. Ezt rögzítsük írásban is, mert a társaság minden olyan sérülésért, illetve hiányért, ami nem lett rögzítve, plusz díjat számolhat fel. Tisztában kell lennünk azzal is, hogy mennyi üzemanyaggal vesszük át az autót és azt mennyivel kérik vissza. Ha nem a megfelelő mennyiségű üzemanyaggal visszük vissza az autót, a hiányzó mennyiséget nekünk kell megfizetni általában magasabb áron, mintha mi tankoltunk volna. Mi magunktól soha ne javítassuk meg a bérautót. Baleset esetén, írjuk fel az érintettek nevét, címét, és ha szükséges értesítsük a rendőrséget is.