AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Mire lehet szükségünk egy defekt esetén

A jármű lerobbanása sajnos egy elég gyakori jelenség lehet, és ez rengeteg stresszt, valamint szorongást okozhat, viszont vannak olyan módok, amelyek segítségével csökkenteni lehet a problémákat vagy a stresszt, és vannak dolgokat, amiket mindig magánál tarthat azért, hogy ha lerobban az autó, akkor felkészült legyen és biztonságban meg tudja várni a segítséget. Itt vannak a leglényegesebb dolgok, amiket mindig magánál kéne tartania.

 

Láthatósági mellény, zseblámpa, üres üzemanyagos palack

 

A láthatósági mellény nagyon fontos, és akár életmentő is lehet, ezért bizonyosodjon meg róla, hogy mindig viseli azt, amikor lerobban. Ez főleg akkor fontos, ha az eset éjszaka történik, vagy szélsőséges időjárási körülmények között. A zseblámpa különösen akkor fontos, ha a lerobbanás éjszaka történik meg, és a zseblámpa mellé érdemes egy extra szett elemet is pakolni, hiszen arra is szükség lehet. A zseblámpa éjszaka lehetővé teszi, hogy be tudjon nézni a motorháztető alá ha, éjszaka történik a baleset. Ha az autót el kell tolni egészen a legközelebbi benzinkútig az igen fárasztó lehet, ezért mindig legyen önnél egy üres üzemanyagos palack, hogy csak önnek kelljen elmennie a benzinkútig, amíg valaki a kocsinál marad, így időt és energiát is spórol meg egyszerre.

Az autó, amikor lerobban

Fényvisszaverő háromszög, meleg takarók és ruhák, étel, ital

 

Abban az esetben, ha a defekt az út kellős közepén történik, és már nem tudja az autót biztonságosan az út szélére hajtani, akkor a fényvisszaverő háromszögekre nagy szükség van, hogy más autósok láthassák, hogy egy akadály van előttük az úton. Helyezze el a háromszögeket 45 méterrel az autó mögött, és szemben a forgalommal. Érdemes csomagolni néhány meleg pulóvert és takarókat is, mert az éjjelek hűvösek lehetnek, különösen a téli hónapokban. A jármű nem fogja magát sokáig melegen tartani miután a motor meghibásodott. Lehet, hogy eltart majd egy kis ideig, amíg a segítség a helyszínre ér, ezért mindig legyen önnel étel és ital is, például konzervek vagy édesség, ami csökkenti majd az éhséget a várakozási idő alatt. Végül pedig kaparót és jégmentesítőt is érdemes az autóban tartani, mert megeshet, hogy havat vagy jeget kell majd lekaparni a szélvédőről várakozás közben. Természetesen emellett számos más dologra is szükség lehet defekt esetén, de a felsoroltak a legfontosabbak ezek közül, és elengedhetetlen, hogy ezek mindig az autóban legyenek, ha lerobban az autó.