AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Mire figyeljünk használtautó vásárlása esetén a fékrendszerrel kapcsolatban?

Használt autó és a féktárcsa kopottsága természetesen egymással szorosan összefüggő fogalmak, vagyis nem várható el, hogy a fékberendezés teljesen új és frissen cserélt legyen.

A használt autó fékeinek állapotáról a próbavezetésnél felületes képet lehet kapni.

De csak felületeset, mert attól, hogy a fék jól fog és nem hallani semmilyen oda nemillő hangot, egyáltalán nem biztos, hogy minden rendben lenne. Sőt az sem, hogy elégedettséggel tölthet el, ha az eladó megmutatja a számlákat: nem régen cserélte a fékbetéteket. Ilyenkor ugyanis a vásárló első örömében hajlamos arra, hogy nem kérdezi meg, hogy milyen állapotban van a féktárcsa. Azaz, vajon azt is cserélték-e a betétekkel együtt, vagy korábban és ahhoz vettek új fékbetéteket.

A kopott féktárcsa lerontja az örömünket

Az autó alaposabb, szakember által elvégzett átvizsgálása után szokott csak kiderülni, hogy ugyan valóban vadonatúj fékbetétekkel büszkélkedik a kiszemelt autó, de amikor a betéteket cserélték, megtakarították a tárcsa cseréjét, ami már olyan mértékben kopott és rovátkolt, hogy szinte teljesen értelmetlenné teszi az új fékbetétek beszerelését. A féktárcsát tehát minél előbb ki kell cserélni, és sajnos a beszerelt új betétekkel sem megyünk semmire, mert mára már azok is az elhasználódott féktárcsához koptak, vagyis nem ildomos őket az új tárcsához visszaszerelni.

 

Ha mégis vásárlás után szembesült a féktárcsa cseréjének szükségességével, vagy szeretné belekalkulálni a vásárlás összegébe, akkor keresse meg az autóhoz megfelelő féktárcsákat webáruházunkban:

További kapcsolódó cikkeink használtautó vásárlással és más autós hírekkel kapcsolatosan itt olvasható >>