AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Minden, amit tudni kell a téligumikról

Az emberek általában nem sok időt töltenek el azzal, hogy a gumikon agyaljunk, kivéve ha ön egy autós szakértő, amihez gratulálunk. A gumik figyelmen kívül hagyása veszélybe sodorhatja az ön és családja biztonságát. A hideg időjárás esetén mindenképpen eljön az ideje annak, hogy átnézze gumiabroncsait és hogy elgondolkozzon azon, hogy itt az idő a téligumi váltásra, hiszen a nyárigumik a zord időjárásban nem fognak hatékonyan működni. A továbbiakban megtudhatja a téligumi legfontosabb tulajdonságait és hogy hogyan ismerheti fel ezeket és hogy megéri-e télen ezekre váltani.

 

Mik a téligumik és hogyan ismerhetőek fel?

 

A téli gumiabroncsok elkészítéséhez egy gumi futófelület összetételt használnak fel, magas szilikáttartalommal, és egy olyan futófelület mintát, amit azért terveztek, hogy alacsonyabb hőmérsékleten tartsa a rugalmasságot. Ez esetben természetesen az alacsony hőmérséklet 7 Celsius fok alatt értendő. A keverékből származó rugalmasság segít abban, hogy a gumiabroncsok jól működjenek a hóban és jégen egyaránt, valamint segít a hidegebb, nedves utakon is. A téli gumiabroncsokat úgy lehet felismerni, hogy ezeknek az oldalán egy jel látható, egy hópehely vagy egy hófödte hegy, erről pedig azonnal kiszúrhatja, hogy melyik a téligumi és melyik nem az.

Az autó téli gumija

Valóban megéri a téligumi vásárlás?

 

Ha ön egy olyan helyen él ahol keményebben az időjárási körülmények és gyakran hideg van vagy gyakran havazik, akkor a téligumik komoly különbséget tudnak tenni és sokkal biztonságosabbak mint a nyárigumik. A téligumik segítenek megtartani az irányítást amikor a jég és a jó befedi az utakat, és a hegyesebb területeken is nagy segítséget nyújtanak. Fontos viszont megemlíteni azt is, hogy a téli abroncsokat valóban csak télen lehet használni, tehát nem lesznek hatásosak ha az idő javulni kezd. Tehát ha lecseréli az abroncsokat télire, akkor azokat csak néhány hónapig használhatja. Ha nem szeretne külön téli gumiabroncsokra költeni, akkor kipróbálhatja azokat az abroncsokat, amelyeket minden évszakban használni lehet. Ezek futófelületén van egy mintázat, és magas szilícium-dioxidot is tartalmaz. A téligumik tehát mindenképpen biztonságosabbak és jobb teljesítményt nyújtanak télen mint a nyári gumik, de a négy évszakos gumikra is mindenképpen érdemes költeni, így nem kell majd hónaponként lecserélnie gumiabroncsait.