AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Minden, amit tudni érdemes az olajszűrőkről

Ha ön nem igazán éri az üzemanyag égetés folyamatát, akkor valószínűleg azt sem tartja fontosnak, hogy rendszeresen cserélje olajszűrőit. Ha úgy gondolja, az olajszűrők cseréje felesleges, és úgysem mutatna semmilyen különbséget az autó hatékonyságában, akkor hatalmasat téved. Az olajszűrő csere végrehajtása egy nagyon fontos feladat és kulcsfontosságú szerepet játszik a motor optimális szintjének megőrzésében, és azáltal, hogy erről gondoskodik pénzt is spórolhat.

 

Az ok, amiért gyakran kell olajszűrőt cserélni

 

Ha gépkocsijával útnak indul, bármilyen rövid is legyen a távolság, a motorja mindig keményen dolgozik. Mivel egyszerre rengeteg alkatrész mozog a motorháztető alatt a másodperc töredéke alatt, a motor egy idő után felmelegszik. Az oka annak, hogy olajat öntünk egyes alkatrészekbe az, hogy meg legyenek kenve a motor alkatrészei, és hogy a szén se halmozódjon fel. Az autó a legjobb teljesítményét akkor fogja nyújtani, amikor tiszta olajjal dolgozik. Az olajszűrők is olyan keményen dolgoznak, mint a motor bármely alkatrésze, hiszen ki kell szűrje a részecskéket, ami szennyezheti a motort és annak alkatrészeit. Az olajszűrő elmélete tehát egyszerű, ha nem működik megfelelően, akkor több üzemanyagot fog elégetni és végül egy autószerelőhöz kell majd fordulnia.

Az autó olajszűrője

Hogyan kell olajszűrőt cserélni?

 

Az olajszűrő rendszeres cserét igényel, hogy a motor hatékonyan működjön. A cseréhez először meg kell nézni az autó kézikönyvét, hiszen nem mindegy, hogy milyen méretű olajszűrőre van szüksége. A következő lépésben le kell engednie az olajat az autóból. Amikor az autó alatt van és lecsapolja az olajat, biztosan könnyen megtalálja az olajszűrőt is. Az olajszűrő hengeres, gyakran narancssárga, fekete vagy kék színű, ez attól függ, hogy milyen olajszűrőről van szó. Az olajszűrő kulcs segítségével lazítsa meg az olajszűrőt és az óramutató járásával ellentétes irányban fordítsa el, majd el kell távolítani. Győződjön meg róla, hogy az autó kihűlt állapotban van és hogy az olaj belül nem forró, mielőtt ezeket megtenné. Mielőtt felhelyezné az új szűrőt, tisztítsa meg a területet és dörzsölje az új olajat az új olajszűrő tömítéséhez. Miután felszerelte a szűrőt, távolítsa el a felesleges olajat. Ez egy olyan egyszerű eljárás, amit mindenki bátran elvégezhet otthon, tehát ne habozzon, ha az olajszűrő cserére szorul, akkor jobb azt nem halogatni.