AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Minden, amit a tetőcsomagtartókról tudni érdemes

A tetőcsomagtartókban szinte bármit lehet szállítani, tele lehet ezeket pakolni csomagokkal, tehát ezek a szerkezetek rendkívül hasznosak és létfontosságúak is például abban az esetben ha nyaralni indul. A tetőcsomagtartókat előszeretettel használják a nyaraló családok, a kalandvágyó turisták, a biciklisták és az üzletemberek is. Alapjában véve a tetőcsomagtartók lehetővé teszik, hogy csomagjait bárhová elszállítsa, tehát nem árthat beszerezni egyet.

 

Bármelyik tetőcsomagtartó megfelel az autómba?

 

Sajnos nem minden tetőcsomagtartó egyforma, ezért nem mindegy, hogy milyen tetőboxot szerel fel az autójára. Nem vásárolhatja meg tehát a legelső, vagy éppen a legolcsóbb modellt, hiszen vannak különböző típusok amelyek mind-mind más autómárkához és gyártmányhoz illenek. Amikor a tetőboxokra kerül sor több típust is megkülönböztetünk, és ezek eltérnek abban, ahogy ezeket felszereljük. Az emelt tetősínes tetőcsomagtartók például igen elterjedtek, ami nem is csoda. Ezeket a tetőcsomagtartókat terepjárókon és kisteherautókon használják, és ezek az autó tetejétől egészen az elejéig érnek. Vannak olyan modellek, amelyek alapból kaphatóak bizonyos autókhoz. Ezeket a tetőcsomagtartókat azért nevezzük emelt tetőcsomagtartóknak mert egy kicsit fel vannak emelve az autó tetejétől vagyis van hézag a tető és a tartó között.

Az autó csomagtartója

Felszerelhetem-e egyedül a tetőcsomagtartót?

 

A tetőcsomagtartót akár saját maga is felszerelheti, hiszen a felszerelésük nem egy bonyolult procedúra. A szereléshez mindenképpen kérjen segítséget hiszen több kéz több segítséget jelent amikor a tetőcsomagtartó szerelésére kerül a sor. Ráadásul így kevesebb lesz az esélye annak is, hogy valamit elront vagy megkarcol. Szerelés előtt mindenképpen olvassa el a csomagtartó használati utasítását is, hiszen ez létfontosságú információkat tartalmaz, tehát jegyezze meg, hogy nem hiába tartozik hozzá a használati utasítás is a tetőcsomagtartóhoz. A használati utasításból elolvashatja, hogy milyen pozíciókra lesz szükség, valamint az alkatrészekről is bővebben olvashat. A tisztán-tartás is nagyon fontos amikor a felszerelésről van szó, tehát mielőtt felszereli a csomagtartót győződjön meg arról hogy az valóban tiszta, mielőtt még a koszos tetejű autóra szerelné fel az új csomagtartót. A tetőcsomagtartók tehát nagyon hasznos szerkezetek, ezért ha nyaralni indul gondolkodjon el ezeknek a beszerzésén.