AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Minden, amit egy autótulajdonosnak tudnia kell a kocsijáról

Nem mindenki szereti szenvedélyesen az autókat és az emberek nagy része csupán közlekedési eszköznek tekint rájuk. Viszont néhány aprósággal nem árt tisztában lenni, ha autótulajdonosok vagyunk.

 

Gyakori hibák

 

Autóvezetés közben számos hibát ejthet az ember. Sajnos gyakran megtörténik, hogy volán mögé ül valaki, akinek egyáltalán eddig köze sem volt autókhoz és nem ért hozzájuk. Nézzünk meg pár hasonló esetet. Például ott az üzemanyag-tartály ajtaja. Jegyezzük meg, hogy melyik felén van az autónak, így elkerülhetjük a kellemetlenséget a benzinkúton. A kigyulladó lámpák a műszerfalon bizony nagyon fontos információkat tudnak közölni az autó állapotáról. Ha magunktól nem tudjuk, hogy melyik jelzés mit jelent, akkor vegyük elő a kézikönyvet és keressük ki, mi történik. Amennyiben nagyobb meghibásodás áll fenn, ne hajtsuk tovább a járművet. Ha az autó nem indul, nagy valószínűséggel lemerült az akkumulátor. Ilyen esetre célszerű magunknál tartani indítókábelt (vagy bikakábelt). Kérjük meg egy ismerősünket vagy egy jószívű autótulajdonost, hogy segítsen ki minket és töltsük fel az akkumulátort.

Az autóval kapcsolatos hasznos információk

Mire figyeljünk még?

 

Az autó karbantartására is lényeges odafigyelni. Vegyük például az ablaktörlő lapátjainak cseréjét. Ha nem tisztítja megfelelően az ablakot és csíkokat is hagy, akkor mindenképp megérett egy cserére. Bármikor megtörténhet utazás közben, hogy kilyukad az autónk gumija. Erre az esetre mindig tartsunk kitűnő állapotban lévő pótkereket a járműben. Nagy segítség lehet, különösen egy hosszabb utazás során. Ha már a kerekeknél vagyunk, fontos megemlíteni, hogy a gumiabroncsoknak is szükségük van figyelemre. Indulás előtt ellenőrizzük, hogy mennyire koptak el, milyen állapotban vannak, és legfőképp ellenőrizzük le benne a nyomást. A nem megfelelő nyomás bizony akár durrdefektet is okozhat, ami nemhogy egy kezdő autósnak, de még egy rutinosabb sofőrnek is nehezen megoldható feladat. Egy kis odafigyeléssel minden apróság észben tartható és bizony jól fognak jönni ezek a dolgok útközben.