AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe az autó tuningolásakor?

Ki ne szeretné, hogy autója szép és rendezett legyen? Ezt könnyen el lehet érni, viszont a tuningolás már egy egészen más dolog. Ha valaki amellett dönt, hogy feljavítja autója külsejét (esetleg belsejét is), akkor nem árt, ha odafigyel a részletekre. Ez csak úgy lehetséges, hogy bizonyos elveket követ, mielőtt hozzákezdene a folyamathoz.

 

A kényelem fontos szempont

 

A legfontosabb és legkézenfekvőbb elv ezek közül a kényelem. Bár itt a kinézeten van a lényeg, mégis fontos, hogy az autó, amit fel kívánunk javítani, önmagában is jól funkcionáljon. Ha egy olyan autón akarunk javítani, amely nem állja meg a helyét, akkor teljesen fölösleges, ha sok pénzt áldozunk rá, mert az utólagos javító munkálatok nagyon sokba fognak majd kerülni. És akkor már ki akarna egy feltuningolt járművet lecserélni? Ha meggyőződtünk róla, hogy valóban semmi baj nincs az autóval, és nem is várható semmi féle meghibásodás a közeljövőben, akkor jöhet a tuning! Bár az autót nagyrészt kívülről látják, fontos, hogy mindenekelőtt belül rakjuk rendbe, mert végül is mi itt töltjük el a legtöbb időt, és nem a motorháztetőn ülve… Ezért olyan nagyon fontos, hogy belül is kényelmes és esztétikus legyen. A sötétített ablakok használata például kifejezetten egy olyan megoldást jelent, amely kényelmet, biztonságot és jó kinézetet biztosít. Ha ez megvan, akkor jöhetnek az extrémebb dolgok is, már amennyiben igény van rá.

Autó tuningolása

 

Minőségi tuning kívül-belül

 

A belső rész felújításához tartozik az egyik legfontosabb részlet is: a hangrendszer felújítása. Ez nem föltétlenül azért fontos, hogy minél hangosabban tudjuk hallgatni a zenét, hanem azért is, mert az autókba beépített lejátszók nagy része rossz minőségű és egy igényesebb, komplexebb zene élvezhetetlenné válik emiatt. A hangrendszer felújításával megadjuk magunknak azt a komfortot, amelyet megérdemlünk autózás közben. Ha ez megvan, és meggyőződtünk arról, hogy nincs már amit fejleszteni a belső tereken a kényelem érdekében, jöhetnek az olyan dolgok, mint például a spoiler átalakítása. Viszont ennél vigyázni kell, kiváltképpen a nagyon népszerű alacsonyított spoiler esetében, mert nem alkalmasak a gödrös utakra. Akkor szereljünk fel ilyesmit, ha teljesen biztosak vagyunk benne, hogy a járművet csakis jó, városi utakon, vagy autópályán fogjuk használni. Sose feledjük el, hogy az autó elsődleges funkciója az, hogy zökkenőmentesen eljuthassunk vele egyik pontból a másikba. Ha ez megvan, azután gondolkodhatunk azon, hogyan is javítsuk fel.