AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Milyen lesz az elektromos autók akkumulátorának jövője?

Az autós technológiák folyamatosan, szinte minden nap fejlődnek, ami azt jelenti, hogy egyre több a modern autó és modern megoldás, ami az autó belsejét és külsejét illeti, ráadásul már megjelentek az elektromos autók is. Az elektromos autókról sokan ódákat zengnek, és bár igaz, hogy számos előnnyel rendelkeznek, viszont vannak tényezők, amelyek mégis megakadályozzák ezeket az autókat abban, hogy úgy igazán berobbanjanak a piacra, ezek közé a tényezők közé tartoznak az áruk, a gyenge hatékonyságuk, illetve az akkumulátoruk.

 

Az elektromos autókkal pénzt lehet majd spórolni

 

A mobiltelefonokban például lithium-ion akkumulátorok vannak, amelyek kicsik és hatékonyak, ráadásul megbízhatóak is, míg az autókban ugyanez nehéz és nagy változatban vannak. Nem kétséges, hogy az elektromos autókat azért hozták létre, hogy az ezekkel az autókkal rendelkező emberek pénzt spóroljanak meg, valamint hogy óvják a környezetet, hiszen az elektromos autók köztudottan környezet kímélőek. Másrészről, ha közelebbről vizsgáljuk az elektromos autókat, akkor hamar rájöhetünk, hogy az ilyen autók akkumulátorai nagy mennyiségű bányászott fémből készülnek, valamint rengeteg mérgező vegyszert és ritkaföldfémeket is tartalmaznak, amire még keresik a megoldást, hiszen ez nem így egyáltalán nem környezetkímélő.

Az elektromos autó

Az elektromos autók környezet kímélőek lesznek, vagy mégsem?

 

Bár azt hangoztatják, hogy az elektromos autókkal óvjuk környezetünket, viszont hogy az akkumulátorhoz szükséges erőforrásokat feltárják, az emberek már ezzel is környezetromboló hatást érnek el. Ha az emberek azt szeretnék, hogy az elektromos autók valóban környezet kímélőek legyenek, akkor további intézkedéseket kéne tenni az akkumulátorok ügyében és meg kéne találni a megoldást arra, hogy az akkumulátorokat olyan anyagokból készíthessék el, amelyek nem hátrányosak a környezetre nézve. A jelenlegi lithium-ion akkumulátor valószínűleg nem fog növekedni kapacitás szempontjából és az ára sem fog változni, de talán az új lithium-kén akkumulátorok jelenthetik a megoldást. A grafit helyett a tiszta lithium anód segítségével az akkumulátorok potenciálisan ötször több energiát tárolhatnak, mint az aktuális lithium-ion akkumulátor. Az új akkumulátorokban levő kén olcsó és bőséges, ezzel az akkumulátorral viszont csak az a baj, hogy hamar, már 50 ciklus után tönkremegy.