AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Mik azok a Dash Cam-ek?

Az utak gyakran érdekesek és kiszámíthatatlanok lehetnek és az utakon bármi megtörténhet akár egy szempillantás alatt is. A sofőrök és járókelők egyaránt láttak már az utakon olyan szituációkat, amelyek után elgondolkoztak, hogy mégis milyen emberek között járunk és vezetünk nap mint nap. Bár minden autós iskolában arra készítenek fel, hogy mindig bármire fel legyünk készülve, azért néha mégis szemtanúi vagyunk olyan eseményeknek, amelyekhez jól jönne egy kamera. Egy Dash kamera nem olcsó mulatság, de mindenképpen érthető hogy valaki miért szerez be egy ilyet.

 

Mik is valójában a Dash kamerák?

 

Ahogy arra a neve is utal a Dash kamera lényegében egy olyan készülék ami videofelvételt készít az utakról úgy, hogy fel van szerelve vagy a műszerfalra vagy a szélvédőre, így egy tiszta és egyenes képet tud arról mutatni ami az utakon történik. A technológiát először főleg amerikai rendőrségeknél hasznosították, hogy így lehetséges bizonyítékot gyűjtsenek a közúton történtekről. Miután a technológia egyre fejlődött egyre több helyen kezdték el használni ezeket, például a Formula 1-ben vagy rally versenyeken, viszont elérhető áron csak minimum 20 év múlva lehet kapni, hiszen a technológiája igen bonyolult és rengeteg pénzbe kerül. A nyugati országokban viszont már vannak olyan sofőrök akik használják ezeket, hiszen később megtérülhet az áruk.

Az autóban lévő dashcam

Legálisak ezek a kamerák?

 

A Dash kamerák használata teljesen legális és az általa felvett videó a bíróságon is felhasználható bizonyítékként ha a tulajdonos belemegy abba, hogy sajátjaként ismeri el a videót a bíróság előtt. A Dash kameráknak köszönhetően egyre több közúti balesetnél tudnak valódi igazságot tenni, hiszen a felvételek sosem hazudnak, ezekben egyértelmű bizonyítékokra lehet bukkanni azzal kapcsolatban, hogy ki volt a hibás egy-egy közúti balesetnél. A Dash kamera valójában jó befektetés lehet és később megtérülhet majd az elején borsosnak tűnő ára is, hiszen sokan szándékosan okoznak közúti baleseteket, hogy ezáltal pénzhez jussanak, a kamerákkal viszont minden kiderül és nem lehet majd könnyen megúszni a baleseteket. A Dash kamerák tehát igen költségesek de valójában annál hasznosabbak, hiszen vezetés közben mindent látnak, és baleset esetén bizonyíthatják az ön ártatlanságát, vagy segíthetnek másoknak igazságot szolgáltatni, és már ezért garantáltan megéri.