AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Miért hasznos a csepptöltő?

Mindenki azt szeretné, hogy semmi bonyodalomba ne ütközzön, amikor autózik, főleg akkor, ha hosszabb útra megy. Ez azonban sokszor nem is olyan könnyű. Mindig a legrosszabbkor történik meg az emberrel a legnagyobb szerencsétlenség. Gyakori, hogy az autó pont akkor nem indul, amikor az embernek például egy fontos állásinterjúra kell mennie. Ilyen esetben nem mérgelődni kell, hanem inkább megkeresni a megfelelő megoldást.

 

Mikor van szükség rá?

 

Ahhoz, hogy egyáltalán esély legyen rá, hogy megoldjuk a problémát, előre kell gondolkoznunk. Az első aranyszabály ezzel kapcsolatban: mindig számítsunk a lehető legrosszabbra. Bár ez egy kicsit paranoidon hangzik, megmenthet minket a legszorultabb helyzetekből is. Ha belegondolunk, a lehető legrosszabb dolog, ami történhet (persze a baleseten kívül), az, hogy nem indul be az autó, amikor a legnagyobb szükségünk lenne rá. Ezt legtöbbször az akkumulátor nem megfelelő működése okozza. Ennek rengeteg oka lehet, amelybe most nem érdemes belemenni, mert nem tartozik szorosan a problémához. A lényeg az, hogy fel legyünk készülve erre az eshetőségre. Leggyakrabban azért nem mennek az akkuk, mert lemerülnek. Ez egyértelmű, viszont az autóknál egy kicsit komplexebb a probléma. Ahhoz, hogy újra elinduljon, szükség van arra, hogy egy külső akkumulátor segítségével újrageneráljuk benne az áramot.

A csepptöltő hasznossága

 

A külső akkumulátor

 

A legegyszerűbb módja a bikázás, amely abból áll, hogy egy másik autó akkumulátorából drótok segítségével átvezetjük az áramot abba, amelyik nem megy. Egyszerűen hangzik, és valóban egyszerű is, feltéve, hogy van a közelben egy autó, és a bikázásra alkalmas eszközök. Azonban ha például egy út szélén ragadtunk a semmi közepén, akkor már teljesen más a helyzet. Van lehetőség arra, hogy igénybe vegyük a bikázással foglalkozó szolgáltatók segítségét, azonban sokszor rájuk is olyan sokat kell várni, hogy elkésünk onnan, ahová menni akarunk. Az egyetlen biztos megoldás erre a problémára a csepptöltő. Ez egy olyan szerkezet (igazából egy külső akkumulátor), amely segítségével minden különösebb probléma nélkül ki tudunk jönni az említett kellemetlen helyzetből. Bár az ára eléggé borsos, mégis megéri beszerezni egyet az előreláthatatlan balszerencsék elkerülése végett. Ha így teszünk, biztosan nem kell majd attól félni, hogy a lehető legrosszabb pillanatban robbanunk le és nem tudjuk majd tovább folytatni az utunkat.