AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Megunta az autójára száradó vízcseppeket? Van megoldás!

Akár a karosszériában is kárt okozhatnak, a szélvédőre „ragadva” pedig rontják a kilátást azok a vízcseppek, amelyek mosás, esőzés után maradnak az autón. Bár sérülékeny dolgoknak tűnnek, önerőből szinte lehetetlen az összeset eltávolítani a felületről, a hátrahagyott nyomok és anyagok pedig rontják az összképet. Akkor viszont nem, ha megelőzzük a helyzetet a vízlepergető segítségével.

Egy csepp is csepp

 

Nem biztos, hogy a világ összes autótulajdonosát érinti a probléma, és nem is ez a lehető legnagyobb baj, ha a kocsinkra gondolunk, ám a legtöbben biztosan találkoztak már azzal, hogy bármennyire szépen szeretnék lemosni szeretett autójukat egy kézi mosóban, valamiért a végeredmény sosem tökéletes. Foltos marad a felület, ami teljesen elrontja az összhatást. Hogy mi ennek az oka? Többféle is lehet, az egyik ilyen, ha nem megfelelő munkát végzünk. Ez még rendben is van, de ha valaki pénzt és időt sem sajnál a karosszériától, akkor sem lesz minden esetben eredményes, méghozzá a rászáradó vízcseppek miatt. Mosáskor ugyanis vizet, vagy valamilyen vegyszer vizes hígítását használjuk, ez pedig hajlamos rá, hogy cseppekbe rendeződve „üljön meg” a felületen. Ráadásul amennyire sérülékenynek tűnik egy ilyen cseppecske, annyira makacs lehet: hiába haladunk a forgalomban, vagy bízzuk a széljárásra az eltűntetésüket, néhány biztosan ott marad majd a kocsi felületén.

 

Vízcseppes kocsi

 

A megoldás a vízlepergető

 

Hogy ez miért baj? Azt már említettük, hogy foltot hagy maga után, de a fényezésnek is árthat, korróziót okozhat. Ezeknek a vízcseppeknek ugyanis következménye a vízkő kialakulása, de sok esetben veszélyes vegyszerek is találhatók bennük, amelyek hosszú távon a fényezésen maradva rozsdásodáshoz, a lakkréteg károsításához vezethetnek. Az pedig költséges móka… Emellett említsük meg azt is, hogy a cseppek zavarják a sofőr számára a kilátást, máshogy törik meg ugyanis a fényt, mint az üveg. A sok ijesztgetés után viszont a megoldást is eláruljuk, amely ráadásul minimális befektetéssel beszerezhető: ez nem más, mint a vízlepergető, vagy más néven esőlepergető. A speciális anyagot éppen arra találták ki, hogy az autó üvegére, fényezésére kerülve megakadályozza a vízcseppek kialakulását, megtapadását. Már egyszeri kezeléssel is látványos hatást lehet elérni: mindenki számára szembetűnő lesz a különbség a kezelt és a kezeletlen rész között. Érdemes tehát kipróbálni, hiszen egészen más érzés lesz kívülről rápillantani a kocsira, vagy sofőrként kinézi a szélvédőn át, ha nem rontja el a cseppek zavaró maradéka az összképet.