AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Még a mostaninál is okosabbá válik a Suzuki-gyár

Az eddigi korszerűsítés folytatásaként a Magyar Suzuki Zrt. további lépést tesz az intelligens gyártás megvalósításának irányába. Ha minden jól megy, a cég 2020-ra várhatóan okosgyárként meghatározó szereplője lesz az európai és a magyar autógyártásnak.

 

Mitől okos egy autógyár?

 

Az esztergomi Magyar Suzuki gyár mindig képes meglepetés okozni. Most úgy tűnik, több részből álló innováció indul a mi autónknál. A vállalat elnyert egy 5,3 milliárd forintot, javarészt uniós forrásból fenntartott projektet. Igaz, ezt nem teljesen egyedül birtokolja, hiszen egy konzorciális együttműködés keretein belül kell valahogy megvalósítani. Miközben modernizálják a gyártástechnológiát, a Magyar Suzuki Zrt. intelligens gyártási folyamatok bevezetését tervezi, egy vadiúj, fejlődőképes beszállítói hálózat kiépítésén munkálkodik. A gyár Esztergomban képes hálózatra kapcsolni a hegesztőrobotokat, frissíteni a logisztikát, lézerhegesztési módszereket is mutat. A gépkocsigyártáshoz pedig hasznos tanácsokat ad, ezek nemcsak költséghatékonyak, hanem gyorsak és ésszerűek is.

A magyarországi Suzuki gyár

Vissza nem térítendő támogatás

 

A Magyar Suzuki Zrt. okosan járt el: egy, már futó projektjét fejleszti tovább, vagyis inkább magasabb szintre emeli. Két évvel ezelőtt egy közel három milliárd forintos tőkeinjekcióval már modernizálta gyárát, ez komoly fejlődést jelentett a robotizáció és az automatizáltság megvalósítása területén. Most közel 800 robot dolgozik az Esztergom városában található üzemben, ez kiterjed gyakorlatilag a teljes termelési folyamatra. Ha a minden a tervek szerint alakul, két év múlva még a mostaninál is megbízhatóbbá, modernebbé válnak a Suzuki járműinek prototípusai. Ha a projekt a végére ér, a Suzuki magyarországi részlege elmondhatja majd magáról, hogy az egyik legokosabb gyár Magyarországon és bizony egész Európában is meghatározó szereplőnek számít majd ilyen szempontból. A gyár egyébként 2020-ig több új modellt is bemutat majd, ezek nagy része hazánkban gurul majd le a futószalagról.