AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A manuális sebességváltók előnyei

Az automatikus sebességváltók sokkal jobban jöhetnek a földutakon, viszont ez még nem jelenti azt, hogy nem érdemes utánanézni a manuális sebességváltónak. Az automata sebváltóval könnyebb földutakon és terepen vezetni, hiszen nagyon finom, szinte szemcseméretű sebességvezérléssel rendelkeznek, és éppen annyira gyorsak, ha nem gyorsabbak a manuálisnál, ráadásul könnyebben is kezelhetőek, hiszen nem kell sebességet váltani, emellett pedig környezetvédelmi szempontból is előnyösebbek.

 

A manuális sebességváltó előnye

 

Miért érdemes tehát manuális sebváltót választani? Nos ennek a kérdésnek két válasza is van, az egyik és talán a legfontosabb: az ár. Az automata sebváltók még mindig minimum félmillió forintba kerülnek, pedig ebből a pénzből négy gumiabroncsot lehet vásárolni, valamint egy felfüggesztés javítást is el lehet intézni. A másik ok arra, hogy inkább manuális sebváltót használjon az az, hogy hiába a modern sebváltók és az ezekkel járó kényelem, még mindig baja lehet az akkumulátornak, és a manuális sebváltójú autók esetében van esély az indítókábeles újraindításra. A manuális sebváltók ezen kívül valamilyen szinten könnyebben is az automatáknál, viszont a manuálisak között is vannak nehezebbek.

Az autó manuális sebességváltója

A manuális sebességváltó könnyen vezethető

 

A manuális sebváltókkal is lehet viszont földutakon is vezetni, nemcsak az automatákkal. A modern manuális sebváltók megkönnyítik a váltást, hogy ön a kormányzásra figyelhessen, és bármilyen terepen megállhatja a helyét ezekkel a sebváltókkal is. Lényegében nincs olyan hely a világon, ahová az automata sebváltóval el lehetne jutni, a manuálissal pedig nem. A másik szempont, ami miatt inkább a manuális sebváltó tűnhet a jobb választásnak az, hogy manapság könnyű ezek mellett vezetni. A manuális sebességváltók rendelkeznek 6 különböző fokozattal, egy olyan motorral, ami erőteljes és nyomatékos, ráadásul ez segíthet minket az emelkedőkön való elinduláskor. Leegyszerűsítve, a mai modern manuális sebességváltókkal sokkal kevesebb munka van, mint régen volt, és majdnem olyan egyszerű a használatuk mint az automatáé, ezért az automata sebváltó felesleges pénzkidobásnak is tűnhet. Végül, nem minden éri meg ami a modern technológiával készült, és vannak olyan esetek, amikor érdemes megmaradni a hagyományosnál, ugyanígy van ez a sebességváltó kiválasztásával is.