AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A mai BMW i3 utódja 2020 körül várható

A bajor autógyár úgy döntött, hogy miközben folytatja a BMW i3 fejlesztését, mindent megtesz azért, hogy a teljesen elektromos autók megfizethetőbbek és ezért elterjedtebbek legyenek.

 

Az i3 utódja megfizethetőbb lesz

 

Az i3 utódját, amelyet ennek a célnak megfelelően kezdenek el tervezni, 2020 körül szándékoznak piacra dobni. A kiszivárgott információk szerint a belső vitákban felmerült, hogy az egyik megoldás a szénszálas karosszéria elemek egy részének alumíniumra és acélra cserélése lehet, hiszen a szénszálas műanyagok igen drágák. Ez még a szerviz költségeket is csökkentheti, ha esetleg megsérül a karosszéria. Persze csökken az akkumulátorok ára is, ráadásul az aksik könnyebbek is lesznek, ami hozzájárulhat a karosszéria olcsóbbá tételéhez.

Jön a BMW i3 utódja

A BMW i3 már ma is az egyik leginnovatívabb autó

 

A német cég 2007-ben indította el a 'Project i' nevű programot, amelynek sikeres terméke, a BMW i3 a világpiac egyik leginnovatívabb autója. Most éppen azon dolgoznak, hogy növeljék a hatótávolságot, a BMW júniusban jelentette be, hogy a 2017-es modell esetében már 40 százalékkal több lesz az egy feltöltéssel megtehető táv. Ez azonban még hátráltatja a fő cél elérését, mert a jobb akkumulátorok egyelőre drágábbak is. Az i3-as eladási statisztikái, főleg Európában, azonban így is kedvezőbbek a vártnál, már nálunk is lehet velük találkozni az utcán. Bizonyára sok szerviz is komolyan készül az autóipar trendváltására.