AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Magneti Marelli

Magneti Marelli alkatrészek, Magneti Marelli csomagtér teleszkóp, üzemanyag szivattyú, gyújtás trafó

 

Gyári beszállítója a Fiat csoportnak (Lancia, Alfa Romeo, Maserati, Fiat), a PSA csoportnak (Peugeot, Citroen) és számos amerikai és ázsiai manufaktúrának is.

Magnetti Marelli logó

Termékeinek egy része Magyarországon már jó ideje hozzáférhető volt, de teljes termékkínálata nem, illetve a gyár közvetlen képviselete sem volt jelen hazánkban. Ez csak a Magneti Marelli és az Alfa Trade szerződéskötése óta vált lehetővé. A vállalat székhelye Milánó mellett, Corbettában található. A cég világviszonylatban legnagyobb autóalkatrész gyártók első tízes csapatában foglal helyet. A világ 18 országában összesen 77 gyár működősét közel 32 000 dolgozó biztosítja. Az egész világon (Európától Ázsián át, még Amerikában is) használják az autógyárak üzemsorai a Magneti Marelli által előállított termékeket.
 
Jöjjön egy kis történelem! 1919-ben Fabbrica Italiana Magneti Marelli (Fimm) névvel alakult meg a cég 7millió lírás tőkebefektetéssel, 2 részvénytulajdonossal. Fiat Torino és az Ercole Marelli & Co is 50-50%-os tulajdonrésszel társultak, hogy olyan indító mágneseket állítsanak elő, melyek gépjármű és repülőgép motorokhoz is készülnek. A termelés Milánó körzetében zajlott, Sesto San Giovanni-ban.
 
Népszerű Magneti Marelli alkatrészek webáruházunkban:
 • Magneti Marelli csomagtér teleszkóp
 • Magneti Marelli üzemanyag szivattyú
 • Magneti Marelli gyújtás trafó
 • Magneti Marelli ablakemelő szerkezet
 • Magneti Marelli légtömegmérő
 • Magneti Marelli lengéscsillapító
 • Magneti Marelli termosztát

Keresse meg az autójához megfelelő Magneti Marelli alkatrészeket:

Irány a bolt

 

Magnetti Marelli termékek
 

A Magneti Marelli története

 

1922-ben még csak a gépjárművek elektromos rendszerének alkatrészeit készítették, de viszonylag hamar, 1929-ben bővítették termékpalettájukat akkumulátorokkal, gyújtógyertyákkal és ablaktörlőkkel egyaránt. Mindössze 1 évet várt a Magneti Marelli, és újabb termékeket kezdett el gyártani, úgy mint a Radio Marelli fantázianéven futó autórádiók, majd elektromos hajtású autókba és tengeralattjárókba szerelhető akkumulátorok, illetve vonatokhoz való világító rendszerek.
1935-ös év egy újabb nagy állomás a Magneti Marelli történetében, ugyanis nem kisebb céggel, mint a Bosch-sal létrehoztak egy vegyesvállalatot, melynek neve Mabolett. Ennek célja az volt, hogy fellendítsék egy kicsit a motorkerékpárok és közúti gépjárművek elektromos alkatrészeinek forgalmazását.
A II. világháború úgy tűnt ,nem ejtett nagy csorbát a Magneti Marelli életében, ugyanis ezután kezdte meg az eddigi gyártáshoz képest teljesen új piac kielégítését remélve a televíziók alkatrészeinek készítését, és újabb gyárakat nyitott Spanyolországban, Argentínában és Brazíliában is.
1967-es év újabb változása az volt, hogy a Fiat is részesedéshez jutott a Magneti Marelli-ből, majd ezt követően 1969-ben már versenyautókhoz is készítettek alkatrészeket a márkanévvel fémjelezve.
A hetvenes évek elhozta a végét a szórakoztató elektronikai tartozékok készítésének, de ez a gépjárműalkatrészek kutatásának, fejlesztésének és természetesen az elmaradhatatlan gyártásának erősítésével járt.
A kilencvenes években a Bosch és a Magneti Marelli újabb kooperációjaként létrejött az Automotive Lighting márkajelzés autólámpák készítésével, később a Denso-nak a klíma üzletágat értékesítették.
2002-re létrejött a Magneti Marelli holding, mely az addig független ágazatokat egy nagy közös kalap alá vonta. Ezzel szerette volna biztosítani számukra a fejlesztések hatékonyságát, a gyártás precízségét és a forgalom fejlődését.

 

Napjainkra a Magneti Marelli lett a világ egyik legjelentősebb alkatrészgyártója, mind a gyári- és utángyártott alkatrész piacán.

 

Mai napig nagy hangsúlyt fektet a kutatásokra, fejlesztésekre, forgalmának jelentős részét is erre szánja, így nyugodtan mondhatjuk, hogy a Magneti Marelli holding által gyártott alkatrészek mindig a prémium kategóriát és a korszerűséget képviselik.


Mivel választékuk olyan sokféle és hihetetlen mennyiségű, ezért a teljesség igénye nélkül felsorolunk néhányat a kínálatukból:

 

Elektronikus alkatrészek:

 • generátorok, indítómotorok, alkatrészeik,
 • elektromotorok,
 • kisméretű járműmotorok (ablaktörlő, ablakemelő stb.),
 • kormánykapcsolók, egyéb kapcsolók,
 • vezérlő elektronikák,
 • lambdaszondák,
 • érzékelők, gyújtásalkatrészek.

Mechanikus alkatrészek:

 • víz/olaj és tüzelőanyag szivattyúk,
 • lengéscsillapítók,
 • előszerelt fék készletek,
 • fékpofák, dobok és fékhidraulika komponensek,
 • fékbetétek és féktárcsák.
   

Végül megemlítenénk még 2 nagyon jelentős találmányt, mely a Magneti Marelli hírnevét erősíti:

 • Flexible Link, Elevated Compliance Suspension, rövidítve: F.L.E.C.S. Magyarul ez annyit tesz, hogy flexibilis rudazatú multilink hátsó futómű helyettesítő kialakítás. Lényege az, hogy kevesebb alkatrészből áll a felfüggesztés, ennek ellenére mégis hatékonyabban tartja úton a járműveket az elaszto-kinematikus funkciója által.
 • Másik a Torsion Rod Compliant Suspension, T.O.R.C.S, Ez magyar nyelven annyit takar, hogy torziós rugóval integrált helytakarékos kinetikus hátsó futómű.