AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Magneti Marelli

Magneti Marelli alkatrészek, gyújtástrafók, vízpumpák, ablaktörlők

 

Gyári beszállítója a Fiat csoportnak (Lancia, Alfa Romeo, Maserati, Fiat), a PSA csoportnak (Peugeot, Citroen) és számos amerikai és ázsiai manufaktúrának is.

Magnetti Marelli logó

Termékeinek egy része Magyarországon már jó ideje hozzáférhető volt, de teljes termékkínálata nem, illetve a gyár közvetlen képviselete sem volt jelen hazánkban. Ez csak a Magneti Marelli és az Alfa Trade szerződéskötése óta vált lehetővé. A vállalat székhelye Milánó mellett, Corbettában található. A cég világviszonylatban legnagyobb autóalkatrész gyártók első tízes csapatában foglal helyet. A világ 18 országában összesen 77 gyár működősét közel 32 000 dolgozó biztosítja. Az egész világon (Európától Ázsián át, még Amerikában is) használják az autógyárak üzemsorai a Magneti Marelli által előállított termékeket.
 
Jöjjön egy kis történelem! 1919-ben Fabbrica Italiana Magneti Marelli (Fimm) névvel alakult meg a cég 7millió lírás tőkebefektetéssel, 2 részvénytulajdonossal. Fiat Torino és az Ercole Marelli & Co is 50-50%-os tulajdonrésszel társultak, hogy olyan indító mágneseket állítsanak elő, melyek gépjármű és repülőgép motorokhoz is készülnek. A termelés Milánó körzetében zajlott, Sesto San Giovanni-ban.
 
Magnetti Marelli alkatrészek webáruházunkban:
 • Üzemanyag szivattyú
 • Gyújtástrafó
 • Légtömegmérő
 • Vízszivattyú
 • Ablaktörlő motor
 • Fojtószelep ház
 • Lengőkar
 • Önindító
 • Porlasztócsúcs
 • Befecskendező szelep
 • Hátsó lámpa
 • Csomagtér teleszkóp
 • Fényszóró
 • Gyújtáskábel készlet
 • Ablakemelő szerkezet
 • Lengéscsillapító
 • Kerékcsapágy
 • Generátor
 • Vízhűtő
 • Önindító fogaskerék
 

Keresse meg az autójához megfelelő Magneti Marelli alkatrészeket:

Irány a bolt

 

Magnetti Marelli termékek
 

1922-ben még csak a gépjárművek elektromos rendszerének alkatrészeit készítették, de viszonylag hamar, 1929-ben bővítették termékpalettájukat akkumulátorokkal, gyújtógyertyákkal és ablaktörlőkkel egyaránt. Mindössze 1 évet várt a Magneti Marelli, és újabb termékeket kezdett el gyártani, úgy mint a Radio Marelli fantázianéven futó autórádiók, majd elektromos hajtású autókba és tengeralattjárókba szerelhető akkumulátorok, illetve vonatokhoz való világító rendszerek.
1935-ös év egy újabb nagy állomás a Magneti Marelli történetében, ugyanis nem kisebb céggel, mint a Bosch-sal létrehoztak egy vegyesvállalatot, melynek neve Mabolett. Ennek célja az volt, hogy fellendítsék egy kicsit a motorkerékpárok és közúti gépjárművek elektromos alkatrészeinek forgalmazását.
A II. világháború úgy tűnt ,nem ejtett nagy csorbát a Magneti Marelli életében, ugyanis ezután kezdte meg az eddigi gyártáshoz képest teljesen új piac kielégítését remélve a televíziók alkatrészeinek készítését, és újabb gyárakat nyitott Spanyolországban, Argentínában és Brazíliában is.
1967-es év újabb változása az volt, hogy a Fiat is részesedéshez jutott a Magneti Marelli-ből, majd ezt követően 1969-ben már versenyautókhoz is készítettek alkatrészeket a márkanévvel fémjelezve.
A hetvenes évek elhozta a végét a szórakoztató elektronikai tartozékok készítésének, de ez a gépjárműalkatrészek kutatásának, fejlesztésének és természetesen az elmaradhatatlan gyártásának erősítésével járt.
A kilencvenes években a Bosch és a Magneti Marelli újabb kooperációjaként létrejött az Automotive Lighting márkajelzés autólámpák készítésével, később a Denso-nak a klíma üzletágat értékesítették.
2002-re létrejött a Magneti Marelli holding, mely az addig független ágazatokat egy nagy közös kalap alá vonta. Ezzel szerette volna biztosítani számukra a fejlesztések hatékonyságát, a gyártás precízségét és a forgalom fejlődését.

Napjainkra a Magneti Marelli lett a világ egyik legjelentősebb alkatrészgyártója, mind a gyári- és utángyártott alkatrész piacán.

Mai napig nagy hangsúlyt fektet a kutatásokra, fejlesztésekre, forgalmának jelentős részét is erre szánja, így nyugodtan mondhatjuk, hogy a Magneti Marelli holding által gyártott alkatrészek mindig a prémium kategóriát és a korszerűséget képviselik.
Mivel választékuk olyan sokféle és hihetetlen mennyiségű, ezért a teljesség igénye nélkül felsorolunk néhányat a kínálatukból:


Elektronikus alkatrészek
- generátorok, indítómotorok, alkatrészeik,
- elektromotorok,
- kisméretű járműmotorok (ablaktörlő, ablakemelő stb.),
- kormánykapcsolók, egyéb kapcsolók,
- vezérlő elektronikák,
- lambda szondák,
- érzékelők, gyújtásalkatrészek.

 

Mechanikus alkatrészek
- víz/olaj és tüzelőanyag szivattyúk,
- lengéscsillapítók,
- előszerelt fék készletek,
- fékpofák, dobok és fékhidraulika komponensek,
- fékbetétek és féktárcsák.

 

Végül megemlítenénk még 2 nagyon jelentős találmányt, mely a Magneti Marelli hírnevét erősíti:
- Flexible Link, Elevated Compliance Suspension, rövidítve: F.L.E.C.S. Magyarul ez annyit tesz, hogy flexibilis rudazatú multilink hátsó futómű helyettesítő kialakítás. Lényege az, hogy kevesebb alkatrészből áll a felfüggesztés, ennek ellenére mégis hatékonyabban tartja úton a járműveket az elaszto-kinematikus funkciója által.
- Másik a Torsion Rod Compliant Suspension, T.O.R.C.S, Ez magyar nyelven annyit takar, hogy torziós rugóval integrált helytakarékos kinetikus hátsó futómű.