AUTÓTÍPUS KERESÉS

Kovács Autó

Lengéscsillapító javítás, mérés Szeged

Hívjon minket!
Szervizünk telefonszáma: +36 62 554 000

Árajánlati, időpont kéréséhez KATTINTSON IDE!

E-mail: szerviz@kovacsauto.hu

Szeged, Kossuth Lajos sugárút 85.

Szerviz nyitvatartás:
Hétfő: 8 - 17-ig
Kedd: 8 - 17-ig
Szerda: 8 - 17-ig
Csütörtök: 8 - 17-ig
Péntek: 8 - 16-ig

 

Lengéscsillapítók mérése és cseréje 

Lengéscsillapító javítása mérése és beállítása

A lengéscsillapító szerepét úgy fogalmazhatnánk meg legjobban, hogy a gépjárművet úton tartja. Növeli a komfortérzetet és maximalizálja az irányíthatóságot, mivel a gumiabroncsot úton tartja úgy, hogy csökkenti a lengéseket, s így a gépkocsi tapadását növeli. Sajnos a használat során a lengéscsillapító is, mint minden más alkatrész elhasználódik, ezáltal a gépjármű menetstabilitása csökken. Mivel nehéz felismerni, hogy az alkatrész kopása még a biztonsági határon belül van-e, ezért érdemes szakemberrel bevizsgáltatni azt, nehogy akkor vegyük észre, hogy már nem nyújt megfelelő biztonságot autónk, mikor éles helyzetben kell helytállnia.

Csalóka lehet, hogy valamelyest korrigálni lehet vezetés közben a kopás okozta tüneteket – ez nem jelenti azt, hogy gépjárműve nem szorul a lengéscsillapító cseréjére. Elszomorító adatokkal szolgált egy európai felmérés, mely szerint minden negyedik gépjármű olyan lengéscsillapítóval rója az utakat, amit már cserélni kellett volna. 20.000 kilométerenként javasolt a műszeres mérése ennek az alkatrésznek, s mivel a kerekek takarják a lengéscsillapítót, a gépjármű alá kell férkőzni a megtekintéséhez. Csak így tudja a szakember biztonsággal megvizsgálni, megnézni, hogy nem sérült-e meg, illetve az olaj nem szivárog-e valahol az alkatrészből. Érdemes időben kicseréltetni, mert a kopott lengéscsillapító előidézheti a többi alkatrész kopását is.

Lengéscsillapítók mérése, javítása és cseréje SzegedenKovács Autó Bosch Car Service
Szeged, Kossuth Lajos sugárút 87.
Tel.: +3662/554-000
E-mail: szerviz@kovacsauto.hu

 

Autószerviz nyitvatartás


Hétfő-Csütörtök: 08:00-17:00
Péntek: 08:00-16:00


Lengéscsillapító mérés, vagy csere időpontra vagy árajánlatra van szüksége? Töltse ki a szerviz időpont / árajánlatot kérek űrlapunkat.

 

Hogyan ismerhetjük fel a meghibásodott lengéscsillapítót?

  • ha túl nagy lengéseket tapasztal a karosszérián
  • ha kanyarodás közben nem megfelelő a stabilitás
  • ha kopogó hangot hall a kerekek felől
  • ha úgy érzi, hogy a fékút megnövekedett
  • vagy ha a gépjármű gumiabroncsai szabálytalanul és fokozottan kopnak

 

Egy érdekesség: a féktávolságot bizonyítottan növeli a nem megfelelő  lengéscsillapítók használata. Az alábbi adatokat érdemes szemügyre venni, mert lehet, hogy ezen múlik az Ön vagy szeretteinek élete.

 


Átlag városi sebességnél, azaz 50 km/h-nál több mint 2 méterrel is megnőhet a jármű féktávolsága, s ez az eredmény még rosszabb ABS-es autók esetében. Mikor az elpattanó kerék fékezés hatására a levegőben áll meg, a blokkolásgátló ezt úgy értékeli, hogy a kerék megcsúszott, s ebben az esetben, megszünteti a fékezőerőt, ezáltal megnöveli a fékutat (ha ilyet tapasztalunk, a fékpedál további nyomva tartása mellett tudatos kormányzással a gépjármű irányítása újra a kezünkbe kerülhet, s így elkerülhetővé válik az esetleges baleset). Ezt a folyamatot tovább súlyosbíthatja egy kopott gumiabroncs.

 


 

 

 Testre szabjuk az árakat. Kérjen árajánlatot kollégánktól.

 

Járművének megfelelő működtetését csak 4 db jó állapotú lengéscsillapító használatával érheti el, s amennyiben cserére van szükség, a futómű állítására is sort kell keríteni.

A Kovács Autó Bosch Car Service minden kedves új és régi ügyfelének teljes körű lengéscsillapító cserével áll rendelkezésére.
Ne feledje, hogy az egész évi üzemeltetési költségnek minimális része (1-2%) az olajcsere, de a gépjármű élettartamát meghosszabbíthatja.
Szervizünkben teljes körű kenőanyag cserével állnak rendelkezésére kollégáink.
Áraink az ÁFA-t tartalmazzák. Az esetleges sajtóhibákért elnézésüket kérjük, a felelősséget nem tudjuk vállalni. A feltüntetett árak esetenként eltérhetnek.
Pontos árajánlatért kérje kollégáink segítségét a szerviz@kovacsauto.hu email-címen