AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Legyél biztonságban és spórolj pénzt a balesetfelvevő készülékekkel!

Manapság rengeteg kütyü van, amelyet az autónkba szerelhetünk a biztonságos és komfortos autózás érdekében. A legnépszerűbb ezek közül a GPS berendezés, amely ma már szinte elengedhetetlen a bonyodalommentes eligazodáshoz, főleg akkor, ha nagyvárosokról, vagy ismeretlen helységekről beszélünk. Azonban egyre nagyobb népszerűségnek örvend manapság a balesetfelvevő készülék is, amelynek az a szerepe, hogy rögzítse a potenciális baleseteket, amelyek akkor történnek, ha valaki hátulról, vagy oldalról az autónkba hajt.

Hatalmas népszerűségnek örvendenek

Ezek a készülékek viszonylag újak a piacon, és nem olyan rég alkotják az európai autózás részét. Azonban ahhoz képest, hogy milyen újak, hatalmas népszerűségnek örvendenek, és nem hiába! Az első-számú vevőkörbe természetesen azok az autósok tartoznak, akik sokat vezetnek, tehát a munkájuk részét is a vezetés képezi. Ilyenek az áruszállítók és a taxisok. Értelemszerűen gyakrabban szenvednek balesetet azok, akik hosszú utakat tesznek meg, és fáradtak. Viszont a baleset sokszor nem az ők hibájuk. Amíg nem volt ez a készülék, és tisztázatlanok voltak bizonyos körülmények, addig általában azokat hibáztatták, akik sokat vezettek, holott sokszor nem is az ők hibájuk volt. Ilyenkor pedig nem volt könnyű bebizonyítani az igazat, főleg abban az esetben, ha nem voltak szemtanúk. A balesetfelvevő kamera megjelenése hatalmas előrelépést jelentett ilyen szempontból az igazságszolgáltatásban is. Ma már nemcsak azok használják, akiknek a munkájuk a vezetés, hanem azok is, akik csak a hétköznapokban használják az autót. A továbbiakban vegyük egy kicsit figyelembe, hogy miért is olyan értékesek ezek a berendezésük, és mi a működési elvük.

Balesetfelvevő készülékek autójához

A balesetfelvevő készülék müködése

A lényegük, hogy úgy vegyék fel az utazást, hogy ne használjanak el sok tárhelyet. Gondoljunk csak bele, hogy mennyi memóriára lenne szükség, ha minden utazásunk minden egyes percét fel akarnánk venni. Márpedig az nagyon fontos, hogy folyamatosan rögzítve legyenek a történések, mert sosem tudhatjuk, hogy mikor következik be egy baleset. Ezt úgy oldották meg, hogy a kamerában 2-3 órányi anyagra van tárhely (attól függ, hogy milyen fajtát veszünk), és amikor ez letelik, automatikusan rákerül az új anyag, úgy, hogy közben csak annyi törlődik le a régiből, amennyi helyre szüksége van az újnak. Így akkor állítjuk le a kamerát, amikor csak akarjuk, és igény szerint elmenthetjük az utóbbi 2-3 óra történéseit.