AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

A légszűrő csere és annak fontossága!

A tiszta levegő elengedhetetlen a motor működéséhez. A szűrők megakadályozzák, hogy por és más szennyeződés kerüljön a motorba.

 

A légszűrő cseréjének fontossága

 

Rendszerint hajlamosak vagyunk olyan hibákat elkövetni az autónkkal kapcsolatban, hogy nem ellenőrzünk le egy-egy lényegesen fontos alkatrészt a kocsiban. A légszűrő is ezen tábort erősíti. Pedig szerepe elengedhetetlen. A karbantartás szempontjából elhanyagolt szűrő, bizony sok bosszúságot tud okozni. Mi történik, ha a szűrő piszkos lesz? Ilyenkor a levegő nehezebben tud bejutni a motorba, ami ez által nem tud megfelelően működni. Ennek eredményeként számos probléma jelentkezhet az autóban. A gyújtógyertyák meghibásodásától, az indítási problémákon át, a magas fogyasztásig bármi előfordulhat. Túl sok üzemanyag pörög a rendszerben, viszont kevés a levegő, ez a motornak nem tesz jót. Lerakódások képződhetnek, ami miatt a gyújtógyertyák nem valami hálásak. Ha az autó nem gyújt, fontos szem előtt tartani, hogy az akkumulátoron és egyéb lehetőségeken kívül lehet, hogy csak a légszűrőt kell kicserélni.

Az autó légszűrője

Cserélném, de hogyan?

 

Mindenekelőtt lényeges, hogy a légszűrő le legyen ellenőrizve. Ne hagyjuk figyelmen kívül. Ahogy az olajszint ellenőrzését, úgy a szűrőkét is végezzük el. Egyszerű meghatározni, hogy szükség van-e cserére. A tiszta szűrő fehér. Ha úgy látjuk, hogy sötét színű és tele van szennyeződéssel, akkor ki kell cserélni. A por és pollen apró, nem fog látszani a szűrőn, de ez ne akadályozzon meg minket abban, hogy ki legyen cseréve. Maga a csere egyszerű és olcsó. Viszont ami a legfontosabb, hogy számtalan előnyhöz jutunk vele. Javul az üzemanyag-hatékonyság, a levegő jobb áramlásának köszönhetően. Javul a motor teljesítménye is. A por és szennyeződések nem jutnak be a motorba, így nem károsítják a dugattyúkat és hengereket. A szűrő könnyen beszerezhető. Ügyeljünk, hogy a megfelelő típust vegyük meg. A gyártók feltüntetik, hogy meddig ajánlják egy-egy légszűrő modell használatát. Ellenőrizzük gyakran a légszűrőt és ezzel óvjuk az autónk motorját! Többen úgy gondolják, hogy olajcsere alkalmával érdemes beiktatni egy légszőrű cserét. Amíg nem válunk rutinossá szűrő témában, addig ajánlott lenne szakember segítségét kérni, gyorsan elvégzi a munkát és már gurulhatunk is tovább, tiszta és friss levegővel feldobott motorral.