AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Közel 600 lóerővel száguldhat az új AMG G 63

A Mercedes-AMG G 63 az a világmárkának az a változata, ami talán keresettebb, mint az alapmodell, de hogy divatosabb, az egészen biztos.

 

A jól bevált receptet is lehet módosítani

 

Több mint harminc év alatt most változtattak először igazán nagyot a Mercedes-Benz G-osztályon, bár még így is megmaradt annak a szögletes terepjárónak, amilyennek 1979-ben megismerte a világ. A második generáció bemutatkozásánál már csak az AMG változatot várták jobban a márka rajongói. Nem is okoz csalódást, hiszen már messziről felismerhető a tipikus AMG-hűtőrácsról, a hatalmas légbeömlőkkel díszített lökhárítóról és a króm díszítőelemek csillogásáról. Látványosak a szélesebb sárvédő ívek, valamint a V8 Biturbo feliratok. Kívülről még a könnyűfém keréktárcsák mögött vöröslő féknyergek árulkodnak a legsportosabb kivitelről, ha a hűtőrács AMG felirata nem tenné elég egyértelművé, hogy mivel is állunk szemben. A leendő vásárlók három különböző megjelenítési mód közül (Sporty, Classic és Progressive) választhatnak.

Az új Mercedes AMG G 63

Az apró módosításokkal tovább tökéletesítették

 

Az új G 63 AMG 175 kilogrammal könnyebb az elődjénél, így a tömege 2,5 tonna alá csökkent. Ez azt eredményezi, hogy a kilencfokozatú automatával a gázpedált a padlóig taposva 4,5 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 kilométeres óránkénti sebességre, jó egy másodperccel hamarabb, mint az elődje. A végsebessége 220 kilométer óránként, de az AMG Driver’s csomaggal 240-ig is kitolható a leszabályozás. A fogyasztás 13,2 literre jön ki száz kilométeren. Érdekes, hogy minden sportossága ellenére terepjárónak is ugyanolyan jó, mint minden G-osztály, ebben is ott a felező fokozat és a három differenciálzár a nehéz akadályok leküzdésére. Az utastérben a fém, a bőr és a szénszálas-műanyagok ízléses egyvelege határozza meg a hangulatot. A vezető előtt akár digitális kijelzőn is megjelenhetnek a fontosabb információk. Ez a műszeregység két, egyenként 12,3 colos képernyőből áll.