AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kormányzárral a tolvajok ellen

A kormányzár felszerelésével megakadályozhatjuk, hogy a rabló elhajtson a kocsinkkal. A szerkezet megakadályozza a kormánykerék elforgatását, emiatt nem lehet irányítani az autót.

 

Valódi védelem nélkül

 

A kormányzáraknak több típusa is van, de nem mindegyik nyújt valódi védelmet, sajnos vannak olyan termékek, amiket a tolvajok könnyedén elvágnak. A rutinos elkövetők bizony ránézésre megállapítják, hogy melyik zárral végeznek pillanatok alatt. Gyártanak olyan szerkezetet is, amivel a kormányt lehet összekötni a pedállal. Ennek a hengerzárnak állítható a hossza, de valódi védelmet nem nyújt, egy ügyesebb tolvaj könnyedén boldogul vele.

Az autóba szerelt kormányzár

Feltűnő kormányrudat

 

Ha azonban olyan típust lát meg a rabló, amivel meggyűlik a baja, akkor inkább továbbáll, egy könnyebb megoldást keresve.  A kormányzárat mindig kormányrúdhoz vagy egy másik, stabil karosszéria elemhez és a kormánykerékhez rögzítjük egyszerre. Így a kormánykereket nem lehet elforgatni, az autóval elhajtani. A jó kormányzár levétele a tolvajnak lehetetlen feladatot, a sofőrnek viszont egy egyszerű mozdulatot kell, hogy jelentsen. Egy jó kormányzárnak feltűnőnek kell lennie, olyannak, ami elriasztja a bűnözőket. Ha a tolvaj nekikezd a rablásnak, akkor fontos, hogy minél nehezebben boldoguljon, a kormányzárat csak erőszakosan, sok szerszámmal tudja eltávolítani. Fontos, hogy a kormányzárat mindig magunkkal hordjuk, soha ne vegyük ki a kocsinkból. Így amikor szükséges, mindig fel tudjuk szerelni. Figyeljünk, hogy soha se veszítsük el a kulcsát, a távkapcsoló kódját pedig jól jegyezzük meg, és biztos helyen őrizzük. Ezt a kódot pedig soha ne áruljuk el senkinek. Ha a kormányzárat riasztóval kombináljuk, akkor gyakorlatilag száz százalékos védelmet biztosítunk az autónk számára. A kormányzárral vesződő autó tolvajt a hangjelzéssel is idegesítjük, akkor biztosan nem jár sikerrel a bűnöző.