AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kíméletlen, 17 hónapos teszt után nagyon dicsérik a BMW M3-ast

Egy amerikai szakportál hosszú távú kínzásnak vetette alá a BMW M3-as legújabb, 2015-ös modelljét, majd a végén nem győzte diícsérni a megbízhatóságát és a teljesítményét. 

40 ezer mérföld után olyan teszteredményeket produkált, mintha új lenne

A Car and Driver teszt csapatának vezetője, Don Sherman szinte lelkendezve írta, hogy ezt az autót minden vetélytársnak tisztelnie kell. Az autó 17 hónapig tartó, 40 ezer mérföldes, azaz több mint 64 ezer kilométeres kíméletlen hajszolása után a megfelelő műszerekkel felszerelt különleges szerviz területén mérték a teljesítményét és csodálkozva állapították meg, hogy semmit sem romlott az újkorában mértekhez képest. Az M3 12,4 másodperc alatt 400 méteres távon 186,7 km/h sebességet ért el, 112,6 km/h sebességről pedig alig több mint 47 méteres féktávolsággal meg tudott állni. 

Nagyon dícsérik a BMW M3-ast

Persze azért nem volt minden tökéletes

Az M3-as 425 lóerős, két turbófeltöltővel működő motorja tehát lenyűgöző teljesítményt nyújtott. Volt persze néhány olyan dolog is, ami nem tetszett a tesztelőknek. Így például felrótták a BMW-nek, hogy a kocsi hideg indításakor a kipufogó túlságosan hangos volt. Erről nekünk az jutott eszünkbe, hogy a magyar BMW tulajdonosok az interneten terjedő közkeletű vélemények szerint nem igazán törődnek a környezetükkel. Ha valakire mégsem illik ez a minősítés és nem akar a szomszédok idegeire menni, egy szerviz segítségével könnyedén megoldhatja ezt a problémát.