AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kiderült, melyik autó a legjobb vétel Európában

A Citroën Berlingo, Peugeot Rifter, Opel Combo Life trió testvérmodelljei nyerték meg a 2019-es Autobest díjat, amelyet harmincegy európai ország harmincegy újságírója ítélt oda egy összesen tizenhárom kritériumot tartalmazó átfogó vizsgálat után. A második helyen nagy versenyben a Ford Focus, a harmadikon pedig a Toyota Corolla végzett.

 

Reprezentatív döntés született

 

Átadták a 2019-es Autobest díj elismeréseit. Ezt idén is egy nemzetközi zsűri ítélte oda, amely független autós újságírókból áll. A díj a 2019-es év „legjobb vételét” illeti, azt az autót, amely a legjobb üzletnek számít egy fogyasztó számára. Az elismerést 2001 óta osztják ki, minden évben a legtöbb szavazatot begyűjtő modell végez az élen. A döntés átfogó, reprezentatív, hiszen harmincegy európai ország harmincegy újságírója dönt a helyezések sorsáról. Egyszerre több dolgot figyelnek, összesen tizenhárom kritérium szerint vizsgálják az esélyeseket: ezek között van az ár-érték arány, a dizájn, a kényelem, a technológiai felszereltség, de az is, hogy milyen könnyű a modellekhez alkatrészt beszerezni. Emellett gyakorlati vizsga is van: a lehető legösszetettebb tesztvezetésen kellett átesni a végeredmény kihirdetése előtt közúton és versenypályán egyaránt. 

 

Opel Combo 2018

 

Hármas győzelem

 

Az első helyen hármas holtversenyt hirdettek, azaz a Citroën Berlingo, Peugeot Rifter, Opel Combo Life trió minden tagja örülhetett. A kocsik esetében testvérmodellekről van szó, így már a kezdetektől együtt versenyeztették meg őket a többi jelölt ellen. Második lett a Ford Focus, a harmadik helyen pedig a Toyota Corolla végzett. A dobogósok között minimális különbség volt, nüanszok döntöttek a győztes javára. A legjobbak közé még a Citroen C4 Cactus, a Dacia Duster és a Kia Ceed került be. Most először fordult elő „címvédés”, hiszen legutóbb is egy Citroën nyert, a C3 Aircross kompakt SUV-ja. Különdíjakat is kiosztottak: az év vállalata az Aston Martin Lagonda lett, a legokosabb fejlesztés címet a BMW kapta, méghozzá az intelligens személyi asszisztens nevű funkcióért. A biztonsági kategóriában a hátsó ülésen felejtett gyermekre vagy kisállatra figyelmeztető rendszert díjazták a Hyundaitól, míg az év környezetbarát újdonsága elismerést a Jaguar I-Pace elektromos szabadidőjármű érdemelte ki. A győztesek listáját már nyilvánosságra hozták, de ezeket az elismeréseket csak most februárban osztják ki: Brüsszelben lesz az átadó, ahol minden márka képviselője átveheti rangos díját, a gyártók pedig használhatják az ezt jelző logót a promóciós kampányaikban.