AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Kellemetlen szagok az autóban?

Mikor végeztünk az autómosással, kívül csillog-villog, az ablakok tiszták és kellemes ránézni a tiszta járműre, olykor megesik, hogy az autó belsejében levő kellemetlen szag letörli arcunkról a mosolyt. Ezt egyszerűen, néhány hasznos praktikával kiküszöbölhetjük.

 

Mi okozhat kellemetlen szagot az autó utasterében?

 

Az autótulajdonosok nagy része észlelt már valamilyen furcsa szagot, ahogy beült az autóba. Ezek a kellemetlenségek több dologra is utalhatnak. Gyakran egy-egy szag rámutat arra, hogy gond van a járművel. Orrfacsaró, tojásra húzó szag például jelezheti, hogy a motorral vagy katalizátorral van probléma. Ezt gyorsan szerelő által kell orvosolni. A kellemetlen égett szövethez hasonlító szag valószínű, hogy a fékek gondjára hívja fel a figyelmet. Az égett gumi szag bizony több mint valószínű, hogy a motortérben megbújó bajra próbál minket rávezetni. Az üzemanyag szag sem jelent túl jót, fontos lenne ilyenkor minden esetre leellenőriztetni egy autószerelővel. A kellemes, édeskés illat az autóban sem biztos, hogy megnyugtató. Ugyanis lehetséges, hogy csordogál a hűtőfolyadék. A nem megszokott szagok az autóban bizony sok bosszúságot képesek okozni. A kellemetlen szagokat az autóbelső magába képes szívni és igen nehéz megszabadulni tőluk.

Az autó kellemetlen szagai

Hogyan semlegesítsük a kellemetlen szagokat?

 

A szagoknak sajnos nagy része képes megbújni a belső szövetben. Ez gyakran megoldható egy alapos porszívózással. Minden kis helyet takarítsunk ki, mivel bárhol rejtőzködhetnek a szagok. Ha úgy tűnik, hogy a porszívózás nem adta meg a kívánt hatást, akkor akár gőzzel is kitakaríthatjuk az autót. A cigaretta füst különösen kellemetlen, rossz szagot okozhat a járműben. Behúzódhat akár a légkondi rendszerébe is. Ezt talán úgy orvosolhatjuk, ha szagtalanító spray-t fújunk a kocsiba és a légkondi rendszerbe is. A kárpitot, pedig rendszeresen tisztítsuk ki. A már a háztartásban jól bevált szódabikarbóna bizony az autók szerelmeseinek is kecsegtet némi jóval, méghozzá sikeresen magába szívja a szagokat. Ha például valami kiömlött a szőnyegre, egyszerűen csak szórjuk rá a szódabikarbónát és hagyjuk, hogy tegye a dolgát. Ezután mi csak felporszívózzuk a port és már kész is. Az autókba használható illatosítók kellemes légkört tudnak biztosítani egy-egy utazás során. A rendkívül makacs szagok eltüntetése érdekében ezzel foglalkozó szakemberhez is elvihetjük autónkat. Fontos észben tartani, hogy ha menet közben érzünk olyan szagokat, amelyek veszélyre hívják fel a figyelmet, álljunk le és mérjük fel a helyzetet.