AUTÓTÍPUS KERESÉS

Kovács Autó

Katalizátor tisztítás Szegeden, Csongrád megyében

Katalizátor tisztítás az autószerelés egy sajátos műfaja. Igazából nem hibát hárítunk el, hanem regeneráljuk az autó környezetvédelmi és kipufogó rendszerét. És persze a teljesítményt, a megbízhatóságot, élettartamot is növeljük vele.

A jó öreg katalizátor meg a lambda szonda meg már olyan régi ismerős, hogy az a csoda, ha nincs az autónkban. De ezek is szennyeződnek, öregszenek, elhasználódnak.

Autóüveg javítás és csere csongrád megyébenKovács Autó Bosch Car Service
Szeged, Kossuth Lajos sugárút 87.
Tel.: +3662/554-000
E-mail: szerviz@kovacsauto.hu

Autószerviz nyitvatartás
Hétfő-Csütörtök: 08:00-17:00
Péntek: 08:00-16:00

Katalizátor tisztításhoz időpontra vagy árajánlatra van szüksége? Töltse ki a szerviz időpont / árajánlatot kérek űrlapunkat.

Egy darabig az autó maga gondoskodik a regenerálásáról

 

A legtöbb autó jelzi, ha a katalizátor működésében hibát észlel, a modernebb gépjárművekben külön lámpa is van erre a célra. Hibás működés esetén az eltömődött járatokon nehezebben jár át a kipufogógáz, ezt leginkább a motorerő csökkenése vagy a fogyasztás növekedése jelezheti. Ugyancsak gyanúra adhat okot, az autó alja felől hallható állandó zörgés. Hibás katalizátorral az autó káros anyag kibocsátása sokkal magasabb a megengedettnél, ezért nem érdemes halogatni a tisztítást, pláne egy műszaki vizsga előtt. 

 

Tisztítás szervizben

Ha hibát tapasztalunk, ne hagyjuk a kocsink rendszerét erőlködni, forduljunk a szervizhez, kérjünk egy diagnosztikát, majd tisztíttassuk ki a katalizátort. Az ottani profi munkához kell 24 óra, szóval ne számítsunk arra, hogy azonnal vihetjük az autót. A Kovács Autó legendásan precíz karbantartó tevékenysége jó hírének megóvása érdekében figyelmeztetni fogjuk a megrendeléskor: itt nem a jó munkához, a vegyi folyamatok teljes lefutásához van szükség a több időre. Persze némi mechanikai munka is van: a katalizátort ki kell szabadítani, majd a „kezelés” után vissza kell szerelni.

Ajánlatos ilyenkor teli tankkal hozni az autót, ugyanis még az üzemanyagba is beletöltünk egy adalékot, amely fokozza, mintegy megerősíti a katalizátor tisztításának eredményét. Különösen aktuális műszaki vizsga előtt, ha az ellenőrző mérés nem mutatott tökéletes értékeket. Egy katalizátor tisztítás után nem kell aggódnunk az eredmény miatt.

Ez a megoldás jóval olcsóbb, mint a csere

Egy jobb szerviz 20 ezer kilométer vagy ha kevesebbet megy az autó, egy év garanciát ad. És amint ez lejár, érdemes, sőt, melegen ajánlott a katalizátor újbóli doktorozása, így az élettartamuk évekkel meghosszabbítható. De egyszer eljön az idő, amikor menthetetlenül cserélni kell.

 

Walker kipufogó alkatrészek Kedvezményes áron!