AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Jubileumi Mecsek Rallye 2016

Még a kis Bakonya település lakóig is eljutott a híre, hogy ismét és ezúttal jubileumi Mecsek Rallye lesz, hiszen a falu az alkalomból még inkább el lett vágva a világtól az ilyenkor már hagyományos útlezárásoknak köszönhetően. Vagyis: amikor hazajutni csak a volt téesz úton lehet Bakonyába, akkor – szokás szerint - őrült autósok rohangásznak és ezrek kóvályognak a környék dombjain. És ez így is volt ebben az évben is, mégpedig immár pont 50. alkalommal.

A legszebb hagyományokat idézte a jubileumi Mecsek Rallye 

A félcentenáriumi Mecsek Rallye a jubileumhoz méltóra sikeredett, olyanra, mint amilyenek a Mecsek Rallyek általában: sok versenyző, több ezres nézőszám, változékony időjárás és izgalmas látványos vetélkedés a technikák és az őket kezelők között. A buli – ugyancsak szokás szerint - október 7-én délután a Széchenyi téri rajtceremóniával kezdődött, majd Rallye Show-val igazán rajtolt el Pécs mellett, a Repülőtér aszfaltos útján, mégpedig siralmas, mert enyhén szemerkélő esőben. Az ORB, ORC és a Historic mezőnyében mutogatták magukat és próbálgatták a hangjukat a karosszériába szorított lóerők a több ezer lelkes és hozzáértő érdeklődő előtt.

Mecsek rallye 2016

 

Minden adott volt a szórakozáshoz és izgalmas vernyenhez

A pécsi versenyzők közül néhányan duplán nosztalgiáztak, mivel a C2R2 Max kormányánál a Pécs szerte ismert Németh „16 V” Péter, aki a „Szelep” becenévre is hallgat, már a 25. Mecsek Rallye-n is versenyzett. Miközben – vele éles ellentéteként – navigátora Végh Róbert életében először vett részt ORB versenyen. Aki nem hisz a régi időkről nagy sztorikat melélőknek, azt meg kellett győzzék a Mecsek Rallye kiállítás relikviái, amelyek tárgyi bizonyítékokként igazolták a fiatalabb nemzedéknek, hogy volt itt Rallye-élet már a múlt században is, és nem is akármilyen. A szórakozáshoz és az izgalomhoz minden adott volt, esős és változékony idő, kiszámíthatatlan pálya, éjszakai futam, mi kell még? A helyi pécsiek Németh „16 V” Péter és Végh Róbert csapata technikai nehézségeik ellenére is kiválóan szerepelve, a 6. géposztály előkelő III. helyén végeztek, ami – minden részlet ismeretében – egészen komoly teljesítményként könyvelhető el.