AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Itt az idő, hogy változtass a gumiabroncsokról való gondolkodásmódodon!

Az autóipar hihetetlen gyorsasággal fejlődik. A jövő pedig a szemünk előtt bontakozik ki. Olyan dolgokról hallhatunk, és olyan dolgokat láthatunk már, mint az elektromos autó vagy éppen a sofőr nélkül is működő személygépkocsi. Az ilyen technológiák mellett azonban hogyan lehetséges, hogy még mindig fennáll annak a lehetősége, hogy a forgalmas út mellett kelljen gumit cserélnünk egy esetleges defekt után?

 

Defektmentes gumiabroncsok

 

Nem, valójában mára már a defektmentes gumi sem csupán egy álom. Ez már a színtiszta valóság, hiszen Ausztráliában megalkották az ASV P-freeTM gumiabroncsot, azt az autógumit, amivel a „defekt” miatt sem kell megállni, és nincs szükség annak a cseréjére. Ez a feltalálás teljesen megváltoztathatja a gumiabroncsokhoz való hozzáállást, hiszen szinte elfeledtetheti, hogy létezett valaha olyasmi, hogy defekt. Az új technológiának köszönhetően ugyanis a gumik fenntartják a légnyomást, védenek a kilyukadástól, és meghosszabbítják a gumik élettartamát is azáltal, hogy az utakon való hidegebb futást teszik lehetővé.

Az autó defektjének elkerülése

Hogyan működik a defektmentes gumiabroncs?

 

A defektmentes gumik egy olyan belső réteget tartalmaznak, amely termoplasztikus elasztomer, gyanta és egy gumitermék/extender olaj szabadalmazott keveréke. Ez az egyedi formula megvédi a gumiabroncsokat a levegővesztéstől a gumik teljes élettartamán keresztül. A kerekek nem eresztenek le akkor sem, ha kilyukadnak, vagy ha valamilyen éles tárgy fúródik beléjük. A defektmentes gumi azonnal betapasztja a keletkezett lyukat, és így még a defekt után is úgy működik, mint egy teljesen hibátlan kerék. Ezzel a gumiabronccsal olyan vezetési élményben lehet részünk, amelyet csak a luxusgumik tudnak nyújtani. Ez pedig a kiváló futófelületük és mintáik miatt lehetséges. Ezen felül pedig növeli a vezetési élményt az is, hogy sokkal kevesebb hanghatással és keletkező zajjal kell számolnunk a használatuk mellett. Ez pedig egy sokkal csendesebb és kényelmesebb utazást tesz lehetővé. Ráadásul semmilyen negatív hatással sincs az autó teljesítményére még magasabb vezetési sebesség mellett vagy extrém hőmérséklet-ingadozások esetén sem. Ami pedig még vonzóbbá teheti ezt a gumiabroncsot, hogy várhatóan 3 év vagy 40 000 km garanciát kap majd rá a vásárló, illetve teljes élettartami szavatosságot arra a gélre, amely lehetővé teszi a defektmentességet. Reméljük, mihamarabb találkozhatunk majd ilyen autógumival a hazai utakon is.