AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Immár 30 éves a Fiat Tipo modellcsalád

Az alsó-középkategóriás Fiat Tipo 1988. január 26-án mutatkozott be a nagyközönség előtt. Egy autó, melyben az olasz design a funkcionalitással párosul a mai napig.

 

Európai siker

 

A Fiat Tipo 1988. január 26-án debütált először a Fiat Ritmo utódjaként, amely korábban a Fiat 128-at váltotta. A modell a megjelenése után elnyerte az Év Autója címet, majd 1995-ös leköszönéséig sok család bevált mindenese volt. Őt a Fiat Brava/Bravo modellpáros váltotta, azonban az elnevezés 2015-ben visszatért, sőt, háromtagú családdá bővült a sorozat. Az 1100-as óta a középkategóriás Fiat modellek Olaszországban és Európa-szerte is hatalmas népszerűségnek örvendenek, hiszen a kezdetektől fogva jó választásnak bizonyultak a praktikus, modern és elegáns autót kereső fiatalok és családok számára. Világsikert nem aratott, de az öreg kontinensen mindenki ismeri.

A fiat tipo 30 éve van közöttünk

180 ezres rajongótábor

 

A Fiat Tipo először Aegea néven mutatkozott be 2015-ben az Isztambuli Autószalonon, később megvétózták ezt az elnevezést és visszatértek a jól csengő, szeretett Tipo névhez. A modellt egy körülbelül kétezer szakemberből álló, nemzetközi csapat fejlesztette több mint három éven keresztül, közel 8,7 millió tesztkilométert tettek meg a legszélsőségesebb klíma-, út- és magaslati viszonyok közepette. Erőfeszítéseiket elégedett ügyfelek tömegével hálálja meg a modell. Az új Tipo kategóriájának egyik legtágasabb helykínálatát nyújtja, mind az utasok, mind a csomagok számára. Az 1988-as Tipo szellemének jegyében az ötajtós verzió védjegye a hatalmas csomagtérajtó, amelyen keresztül könnyedén hozzá lehet férni a 440 literes (a kombi modellnél 550 literes) csomagtartóhoz. A vonzó formaterv ma is olyan belső kialakítással párosul, amelynek tervezése során maximálisan szem előtt tartották a modell fő értékeit: a praktikumot, a letisztultságot és a komfortot.