AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Icer

Icer márkanév alatt Európa egyik legnagyobb független fékbetét és kuplungtárcsa gyártója rejtőzik. Az 1961-ben Icer Brakes S.A néven Spanyolországban alakult vállalat mára a hagyományos márkák legnagyobb versenytársává nőtte ki magát.

Az 1961-ben alakult Icer 1968-ban már exportálta termékeit

Az Icer Pamplonában és Tudelában fejleszti és gyártja termékeit. Az éves 16 millió darabos termelését a világ 70 országában értékesíti. A cég eredeti neve: MATERIALES DE FRICCION S.A.E. Az ICER márkanév az Industrial Comercial Enrique Ruiz elnevezésből jött létre, amelyben benne van Enrique Ruiz, a cég első vezérigazgatójának a neve. Ma az ő fia vezeti a vállalatot. A cég nemzetközi karrierjének első állomása 1968. amikor megbízást kaptak a fékbetétek gyártására a British Leyland Austinjaihoz. 1970-ben már Németországba és az Egyesült Államokba exportálták a fékbetéteiket.

 

Keresse meg autójához megfelelő Icer fék alkatrészeket:

A cég a minőségre helyezi a legnagyobb hangsúlyt

Az Icer 1974-ben hozta létre saját kutató- és fejlesztő központját, amely egyben a gyártástechnológia és a minőség-ellenőrzés főhadiszállása is lett. 1982-ben a navarrai Burlandában megépítették legnagyobb és világszínvonalon álló gyártóbázisukat. Ez és a folyamatos fejlesztés eredményeképpen 1990-ben piacra léptek az első azbesztmentes fékbetéteikkel. Ma a fékbetétek, féktárcsák, kuplungtárcsák és fékbetét kopásjelzők óriási választékát állítják elő a személyautók mellett a teherjárművek és a vasúti kocsik számára is.