AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hogyan válasszunk új gépkocsi akkumulátort?

Amíg a motor adja meg a szükséges erőt az autó, vagy a motorkerékpár meghajtásához, addig az akkumulátor az, ami megadja ehhez a szükséges szikrát. Léteznek teljesen különböző méretű és formájú akkumulátorok, de attól még mindegyik ugyanazt a célt szolgálja és enélkül az autó csak állhatna az út mentén, hiszen elindulni enélkül sosem fog. Mind jártunk már úgy, hogy el akartunk indulni valahová, de kiderült, hogy lemerült az akkumulátor, és ha háztartási gépekről lenne szó akkor azonnal rohannánk elemekért, viszont ez máshogy működik az autós akkumulátorok esetében.

A legmegfelelőbb akkumulátor kiválasztása

Sajnos nem lehet csak úgy elsétálni egy alkatrész üzletbe, és megvenni egy általánosan jól működő akkumulátort, hanem ennek gondosan utána kell járni és egy olyan akkumulátort megvenni, ami megfelel az autó típusának, évjáratának, illetve márkájának. Az akkumulátorok többféleképpen vannak osztályozva, és minden akkumulátoron máshol jelennek meg a szükséges információk. A régebbi típusú akkumulátorok esetében a legfontosabb információk mind megtalálhatóak az akkumulátorra nyomtatva. Ha viszont nem találja meg ezeket az információkat az akkumulátoron, akkor arra is van lehetősége, hogy online tudja meg milyen típusra van szüksége. Ehhez be kell írnia a motor méretét, az üzemanyagtípust, és online is meg tudjuk önnek mondani, hogy pontosan milyen akkumulátort válasszon.

Hogy válasszunk új akkumulátort?

Az akkumulátor megtalálása és kivétele

Ismételten, a normális háztartási berendezések akkumulátoraival ellentétben, nem lehet csak simán felnyitni a motorháztetőt és kivenni az akkumulátort. Több szerszámra is szükség lehet, valamint biztonsági kesztyűkre és védőszemüvegre is ha azt szeretné, hogy biztonságosan eltávolítsa az elhasználódott akkumulátort. Az is létfontosságú, hogy a motort teljesen kikapcsolja, még a gyújtást is beleértve. Ha még soha nem próbálta meg kivenni az autó akkumulátorát akkor érdemes megkérni egy tapasztaltabb személyt erre a feladatra, vagy legalább kérjen segítséget arra vonatkozólag, hogy melyik terminál a negatív és melyik a pozitív. Miután megtalálta az akkumulátort elengedhetetlen, hogy először kapcsolja le a negatív csatlakozást, ellenkező esetben akár a motor súlyosan károsodhat is, ez pedig nagyon költséges lehet, tehát érdemes vigyázni ezzel. Az akkumulátor kivétele egy precíz munka, amit némi hozzáértéssel viszont könnyen el lehet végezni.