AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hogyan szállítsuk a vízi-sportok felszereléseit autónkkal?

A vízi-sportok egyre népszerűbbé válnak de emellett a szükséges felszerelést igen nehéz szállítani, például a kajakok, a szörfdeszkák, a kenuk és az evezők is kemény fejtörést okozhatnak ha a szállításukra kerül a sor. Annak érdekében, hogy elszállítsa vízi sporteszközeit egy tóra vagy tengerpartra, szükség van bizonyos szerkezetekre amiket az autóra csatlakoztathat. Egy dologra érdemes odafigyelni, arra, hogy a szerkezetek amiket vásárol megfeleljenek az autó típusához és márkájához.

 

Szörfdeszkák szállítása autóval

 

Habár a szörfdeszkákat közvetlenül a tetőcsomagtartóra is fel lehet szerelni, néha nem ez az egyetlen dolog, amit szörfözés esetén el kell szállítania, így okosan kell bánni azzal a hellyel, ami a tetőn van. Emellett többféle szörfdeszka tartót is lehet már kapni, amit nem árt beszerezni, hiszen a gördeszkák igen költséges sport eszközök, tehát mindenki arra törekszik, hogy megvédje ezeket ahogy csak tudja. A Thule 832 tetőboxok például akár két szörfdeszkát is elbírnak, és ezek alkalmasak lehetnek úgy az aero rudakra, mint a négyszögletes rudakra. A gördeszkákat a gumitartó közé lehet rögzíteni, és ezeket egy egyenes pánt rögzíti majd a helyükre. Ha másfajta csomagot szeretne szállítani, akkor a Thule 833, vagy éppen a Thule 533 attól függően, hogy az ön autóján milyen típusú tetősín található. Ezek egy egységes tartóval rendelkeznek, így nem fog kelleni külön tartókat beszerezni.

A kenu szállítása

Kenuk szállítása autóval

 

A kajakok és kenuk nyilván sokkal szélesebbek és nagyobb helyet foglalnak el mint például a szörfdeszkák, ezért igen kellemetlen lehet felrakni őket az autóra, főleg mivel kaphatóak többféle méretben és típusban, tehát ezekhez teljesen más tartókat és tetőboxokat kell majd beszerezni. A Thule Kayak Carrier 874 négy önbeálló támasz készletből áll amelyek védőfóliával is rendelkeznek, ezek pedig nagyon egyszerűvé teszik a kajak szállítását az autón. A lágy gumiból készült állítható támaszok jól illeszkednek a kenu testéhez és szilárd helyen tartják azt. A Kayak Carrier tartalmazza a 400 mm-es gumival védett pántokat a fém csattok körül, így elkerülik a kajak károsodását és így sokkal egyszerűbb és kényelmesebb a szállítás is. A Thule Kayak Carrier 874 illeszkedik a négyszögletes rudakhoz, valamint az A-rudakhoz is. A Thule termékeivel tehát a legjobb kezekben lesznek a kenuk, a szörfdeszkák és az evezők is.