AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hogyan szabaduljon meg az autó rossz szagától?

A dohányzás az autóban, a víz kiömlése a szőnyegre, vagy éppen a különböző ételek is szagokat hagyhatnak maguk után, méghozzá olyan kellemetlen szagokat, hogy ez megnehezíti még a vezetést is. A gyerekek sajnos gyakran hajlamosak az autóban különböző italokat és édességeket fogyasztani, és ha kiöntik ezeket, akkor azonnal nem vevődnek észre, viszont idővel előjönnek a szagok, amik megkeserítik majd utazást. A továbbiakban megtudhatja, hogyan szabaduljon meg a szagoktól.

 

A hamutartó szagának eltávolítása

 

A jó hír az, hogy a legerősebb szagokat is el lehet távolítani az autóból egy kis kitartással. Manapság egyre többen dohányoznak világszerte, tehát egyre többen dohányoznak az autóban is, ezért az autó belseje gyakran olyan szagú lehet, mint egy hamutartó. A cigaretta szaga nemcsak az ember ruháit járja át, hanem a teljes utasteret is, ezért a nem dohányzó emberek talán be sem mernek már ülni egy olyan autóba, ahol dohányzó ember vezet, hiszen kiszállásnál róluk is azt hihetik az emberek, hogy dohányoztak. Ahhoz, hogy eltávolítsa a kellemetlen cigaretta szagot, találnia kell egy szép meleg szeles napot, és lenyitni az autó ablakait. Amíg hagyja, hogy a szél átjárja az utasteret, készítsen egy keveréket fehér ecetből és vízből, de ne használjon almaecetet vagy más ecetet, csak fehéret. Ha készen van a keverék, akkor mártson bele egy rongyot és törölje át az autó minden szegletét ezzel a keverékkel, így garantáltan kijönnek majd a szagok.

Az autóban terjengő kellemetlen szag

Különböző ételek szagának eltávolítása

 

Ha az autóban étkezik, miközben még úton van, és az autót használja ebédlőnek, akkor nagy esély van rá, hogy kellemetlen szagok lesznek az autóban. Mint ahogy a cigarettázást is, ezt a szokást is abba kéne hagyni. De ha mindenképpen jól esik enni az autóban, akkor figyeljen oda arra, hogy mindenhonnan eltüntette az ételmaradékokat, tehát jól nézzen be az ülések után is a régi chipsmaradékok után, mert azok is bűzlenek majd egy idő után. Ha jó idő van és van egy kis szél is, akkor nyissa ki az ajtókat, hogy járja át a levegő az autót, majd keverjen össze ismét fehér ecetet vízzel, mert az ételek szagának esetében is hasznos lehet ez a keverék. A vizet viszont ebben az esetben többször is cserélje ki a takarítás során, mert a különböző zsíroktól és olajoktól még piszkosabb lehet az autó. Használja ki tehát a meleg napokat és a fehér ecet- víz keveréket, hogy így megszabadulhasson a kellemetlen szagoktól.