AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hogyan rögzítsd szakszerűen az üléshuzatot?

Az emberek gyakran vesznek használt autót. Ennek általában az a hátránya, hogy a belsejük már nem ugyanolyan, mint „fénykorukban”, tehát sokszor van szükség az üléskárpitok cseréjére.

 

Két megoldás: a gyári visszaállítása, vagy az általunk elvégzett csere

 

Nagyon lehangoló látványt tud nyújtani, amikor egy autó makulátlan kívülről, de a belső részei tönkre vannak menve. Ez főleg akkor érvényes, ha a kárpitok ki vannak kopva, el vannak szakadva, és esetleg még a kosz és a mocsok is beléjük van épülve úgy, hogy lehetetlen kitisztítani. Sajnos ez a jelenség elkerülhetetlen, mert az idő előbb-utóbb még a legszebb anyagokat is kikezdi, akármennyire is odafigyel az ember. Azonban ilyenkor sem kell kétségbeesni, hiszen létezik megoldás a probléma orvoslására, mégpedig több módszer is. Az első ezek közül a drágábbik, de biztosabbik megoldás. Léteznek olyan szolgáltatások ugyanis, amelyek arra specializálódtak, hogy visszaállítsák a belső kárpit régi esztétikáját. Ilyenkor igyekeznek ugyanolyan állapotba visszahozni az autó ezen részét, amilyen gyárilag is volt. Ez a megoldás biztosan beválik, azonban nagyon drága, ezért nem nagyon éri meg azoknak az embereknek, akik kevésbé tehetősek. A második megoldás már sokkal barátságosabb, és kevesebb pénzt kell áldozni rá. Viszont, kreatívnak és türelmesnek kell lenni ahhoz, hogy valóban sikerüljön. Azonban némi stílusérzékkel és segítséggel bárki meg tudja csinálni.

Az autó elhasználódott üléshuzata

Hogyan kezdjünk neki?

 

Az ebből felmerülő kérdés a következő: milyen metódusokat kell követni, hogy a munkálatoknak haszna legyen, és sikeresnek tekinthessük? Az első dolgunk ezzel kapcsolatban az, hogy olyan anyagot választunk, amely alkalmas erre a célra. Legjobb, ha direkt autókárpithoz valót keresünk, viszont, ha nem sikerül, akkor megteszi egy olyan fajta is, amely vastag, tartós, és nem látszik rajta az elhasználódás, a kopás. Hogyha ez megvan, akkor már csak egy „cselt” kell alkalmazni: amikor méretre vágjuk az anyagot, hagyjunk egy kicsit a hátánál is arra a célra, hogy majd kötelekkel össze tudjuk fogatni a fölösleges részeket az ülések hátánál. Ez korántsem bonyolult folyamat, de nagyon hatásos: nem látszik, hogy mi van az ülés hátánál, és mégis nagyon feszesen fog állni az anyag, nem csúszkál majd, hiszen hátulról végig alaposan feszül. Ha ezek megvannak, akkor már csak oda kell figyelni, és rendszeresen tisztán tartani az egészet. Az sem túl jó, ha az autó belső terében cigizünk, hiszen a füst minden anyagba beivódik, és maradandóan tönkreteszi azt.