AUTÓTÍPUS KERESÉS
KOSÁR TARTALMA
A kosár jelenleg üres

Kovács Autó

Hogyan porszívózd ki az autód, mint egy profi?

Az autónk utasterének tisztán tartása ugyanolyan fontos feladat, mint külsejének és alkatrészeinek karbantartása. Mi sem jobb annál, ha a járműbe ülve, azzal koronázzuk meg az utazás élményét, hogy tiszta, illatos és rendezett környezetbe találjuk magunkat.

 

Az utastér kitakarítása

 

Nap mint nap használjuk autónkat. Ki és beszállunk és ezzel egyre több piszkot hordunk be magunkkal. Egy idő után már mindenki számára zavaró lehet a nem éppen tiszta autóbelső. Időnként alaposan takarítsuk ki autónkat. Nem csak esztétikai szempontból lényeges, hanem az egészségünknek sem tesz valami jót a poros és piszkos környezet. Rengeteg könnyen használható és hatékony tisztítószer látható a boltok polcain, melyek rendelkezésünkre állnak, ha takarításról van szó. Bár egyik leglényegesebb lépés az autó belsejének kiporszívózása. Ezzel lényegesen sok szennyeződés távolítható el az autó kárpitos részeiből. A rengeteg megtapadt por mellett, baktérium és akár spórák is behúzódhatnak az anyagba. Ez nem hangzik valami jól, ezért felmerül a kérdés, hogy miként tudjuk a leghatékonyabb módon hasznát venni a porszívónknak az autó tisztítása közben?

Az autó alapos porszívózásának fontossága

Porszívózzuk ki rendesen!

 

Mivel a kárpitban megtapadó szennyeződések eltávolításának egyik leghatékonyabb módja a porszívózás, ezért erre kellő figyelmet kell fordítani. A porszívóval történő takarítás első lépése, hogy fogunk egy szemeteszsákot és mindent kidobunk, ami nem illik egy autó utasterébe. Ha sikeresen kidobáltunk minden szemetet, akkor szedjük ki a lábtörlőket és tisztítsuk meg azokat. Ezután jöhet a porszívózás. Rendkívül nagy figyelmet szentelve a mélyen ülő részeknek. Ajánlott ilyenkor a porszívónak egy keskenyebb fejét használni a hatékonyság érdekében. Ha közben valahol foltokat találunk, azt tisztítószerrel orvosoljuk. Egy puhább porszívófejjel takarítsuk le a műszerfalat, az ajtó részeit. Ha bőr üléseink vannak, célszerű ugyanezt a fejet alkalmazni, mivel csökken az anyag megsértésének esélye. Hasonlóan takarítsuk ki a csomagtartót is. Ott is rendkívül sok szennyeződés képes megtapadni. Amennyiben minden szép és tiszta, helyezzük vissza a lábtörlőket. Végezetül egy autóillatosító spray használatával zárhatjuk a műveletet.